Monte Carlo-rallissa ajoi vain yksi suomalainen

Sami Pajari oli ainoana suomalaiskilpailijana mukana Monte Carlo-rallissa. (Kuva Rallypixels)

Sami Pajari oli ainoana suomalaisena mukana Monte Carlo -rallissa, mutta ei kisannut pääluokassa.

RALLI Hyundain Thierry Neuville oli rallin MM-kauden perinteisesti avanneen Monte Carlon kiistaton kuningas. Neuville korjasi Montesta talteen täyden 30 pisteen potin ennen Ruotsin lumille siirtymistä.

Neuville johti kisaa jo lauantain jälkeen ja kuittasi jo siitä 18 pistettä. Neuville kampesi lauantaina ensin Toyotan Elfyn Evansin kärkipaikalta.

Neuville teki sunnuntaina lopullisen pesäeron vuorostaan Toyotan Sebiastien Ogieriin, jolla on peräti yhdeksän voittoa Montesta. Peli oli selvä ennen kisan päättänyttä Power Stage -erikoiskoetta.

– Hän lentää, hyvin tehty. En ota typerää riskiä. Se ei ole todellakaan sen arvoista, Ogier totesi Poweria edeltäneen erikoiskokeen maalissa.

Neuville voitti kauden avauksen lopulta 16,1 sekunnin erolla Ogieriin. Evans oli kolmas 45,2 sekuntia kärjestä. Neuvillen tallikaveri Ott Tänak päätyi neljänneksi jo lukemat 1.59,2 kärjestä.

Neuville oli sunnuntain pätkien nopein kuljettaja ja sprintistä kilahti uuden pistelaskusysteemin mukaan tilille seitsemän pinnaa. Neuville kruunasi jättipotin Power Stagen voitolla.

Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä ei ollut kilpailussa mukana. Rovanperä ajaa tänä vuonna vain noin puolet MM-sarjasta, koska haluaa keskittyä elämässään muihinkin asioihin.

MM-sarjan pääluokassa ei ajanut Montessa yhtään suomalaista. Viimeksi moista koettiin 1994.

Mukana kilpailussa oli vain yksi suomalainen. Hän oli Rally2-luokassa kisannut Sami Pajari. Hän sijoittui luokassaan viidenneksi.

– Paljon opittiin uudesta autosta, sekä tämän kisan metkuista. Ensimmäistä kertaa Rally2-autolla Montessa ja oltiin viides, joten ihan mukiinmenevä suoritus siinä mielessä. Uskon että saimme viikonlopusta paljon hyvää dataa ja ideoita jatkokehitykseen. Tästä kehitytään yhdessä eteenpäin, kiitän kaikkia jotka ovat meitä tukeneet ja osoittaneet kiinnostusta tähän projektiin tämänkin viikonlopun aikana, kommentoi Pajari tiedotteessaan.

Rallin MM-sarjan kausi jatkuu 15.-18. helmikuuta Ruotsissa. Siellä kautensa avaavat valikoidun MM-ohjelman tällä kaudella ajavat Toyotan Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi.

Lue myös: Lupaava päivä suomalaisessa mäkihypyssä ja yhdistetyssä

Kommentoi Facebookissa