Moottoripyöräilijät ajoivat reilua ylinopeutta kaarteessa – kaksi kuljettajaa menehtyi ulosajoissa

Sekä Itä-Suomen että Kaakkois-Suomen poliisilaitos tutkivat kuolemaan johtaneita moottoripyöräonnettomuuksia. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtumia selvitetään liikenneturvallisuuden vaarantamisina ja kuolemansyyn tutkintoina.

LIIKENNETURVALLISUUS Maanantaina noin klo 19.30 sattui Kuopiossa Matkuksentie 7:n kohdalla kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Itä-Suomen poliisilaitos tutkii liikenneonnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Paikkakuntalainen 21-vuotias mies ajoi pitkällä suoralla moottoripyörällään silminnäkijöiden mukaan reilua ylinopeutta ja menetti vasemmalle kaartuvan mutkan kohdalla ilmeisesti jarruttaessaan moottoripyörän hallinnan. Tämän seurauksena kuljettaja menehtyi törmätessään oikealla puolella olleeseen kallioon. Asiaa tutkitaan myös kuolemansyyn tutkintana.

Kaakkois-Suomen poliisi puolestaan kertoo, että moottoripyöräilijä kuoli ulosajossa Kouvolassa 28.–29.8.2022 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Liikkalassa tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa menehtyi päijäthämäläinen 1970-luvulla syntynyt mieshenkilö.

Moottoripyöräilijä oli tullut idästä lännen suuntaan Liikkalantietä pitkin. Kuljettaja on menettänyt ajoneuvon hallinnan Pyttyläntien risteyksen jälkeen loivasti oikealle kääntyvässä kaarteessa, ajautuen vastaantulevien ajokaistan yli tien vasemmalle puolelle. Poliisi epäilee, että kuljettaja on ajanut huomattavaa ylinopeutta tieosuudella, jossa on 50 km/h nopeusrajoitus.

Moottoripyörä oli osunut ensin vasemmalla tienreunassa olleen maakellarin kattorakenteisiin, siitä betoniseen rumpukaivoon sekä puuhun, josta kuljettaja ja moottoripyörä olivat ajautuneet erilleen ja kulkeutuneet pidemmälle yksityisen omistaman kiinteistön pihaan.

Ulosajon tarkka-ajankohta ei ole poliisin tiedossa ja uhri löydettiin tapahtumapaikalta menehtyneenä aamulla noin seitsemän aikaan. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä kuolemansyyntutkintana.

Lue myös: Kevytmoottoripyörä ja sähkömopo törmäsivät keulat vastakkain – alle 15-vuotias kuljettaja menehtyi

Kommentoi Facebookissa