Moskeijoihin hyökättiin, tulituksessa kymmeniä kuolonuhreja – ”Tämän vakavammaksi asiat eivät mene”

Pääministeri Jacinda Ardern on vahvistanut kymmenien kuolleen ja haavoittuneen tulituksessa.

Pääministeri Jacinda Ardern on vahvistanut kymmenien kuolleen ja haavoittuneen tulituksessa. (Kuva AOP)

Uudessa-Seelannissa Christchurchin kaupungissa ammuttiin moskeijoissa kesken iltapäivärukousten.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Uusiseelantilaisessa Christchurchin kaupungissa on hyökätty moskeijoihin iltapäivällä paikallista aikaa, kesken iltapäivärukousten.

Ampumavälikohtaukset tapahtuivat kahdessa moskeijassa, ja Masjid Al Noorin moskeijassa tulittanut mies jakoi hyökkäyksestään videon sosiaalisessa mediassa. Video on nyt poistettu.

Videon ladannut ampuja on tunnistettu New South Walesista Australiasta kotoisin olevaksi valkoihoiseksi mieheksi. Hänen jakamassaan materiaalissa automaattiaseeseen ja lippaisiin oli kirjoitettu aikaisempiin vastaaviin iskuihin syyllistyneiden sekä äärioikeistolaisten henkilöiden nimiä.

Poliisikomentaja Mike Bush on vahvistanut, että kolme miestä ja yksi nainen on pidätetty tapahtuneen johdosta. Kukaan pidätetyistä ei ollut poliisien seurantalistalla mahdollisena uhkana. Iskussa käytetyistä ajoneuvoista on löydetty myös omatekoisia pommeja.

– Tämän vakavammaksi asiat eivät mene, Bush totesi medialle.

Kaikkiaan 50 ihmistä kuoli tulituksessa, suurin osa Deans Avenuella sijaitsevassa Masjid Al Noorin moskeijassa. Kymmeniä on lisäksi vakavasti loukkaantunut.

Bangladeshilainen krikettijoukkue oli saapumassa Masjid Al Noorin moskeijalle kun ampumavälikohtaus alkoi. He onnistuivat palaamaan vahingoittumattomina takaisin, ottelu Uusi-Seelantia vastaan on peruttu.

Lue myös: Yli 300 muslimia kuoli Egyptin terrori-iskussa – Isis hyökkäsi nyt moskeijaan

Kommentoi Facebookissa