Motoristien ja autoilijoiden kortteja lähtee nyt vauhdilla hyllylle – huippulukemat 254 km/h

Kuluvana viikonloppuna kovia nopeuksia valvotaan tehostetusti poliisin toimesta.

Kuluvana viikonloppuna kovia nopeuksia valvotaan tehostetusti poliisin toimesta. (Kuva Intermin)

Poliisi kiinnittää nyt erityistä huomiota nopeuksiin, monen menopeli saattaa vaihtua polkupyöräksi.

YLINOPEUS Hurjat nopeudet liikenteessä huolestuttavat Itä-Uudenmaan poliisia. Viime viikolla liikennepoliisisektorin partiot mittasivat useille autoilijoille ja motoristeille todella kovia ylinopeuksia ja yksin pitkäperjantain ja maanantain välisenä aikana ajokorttinsa hyllylle kaahaili 22 kuljettajaa.

– Nyt näyttää siltä, että nopeasti parantuneet tieliikenneolosuhteet ja lämmin keli on ”yllättänyt” tiellä liikkujat ja kaasujalkaa painetaan kuin viimeistä päivää. Kovilla mitatuilla nopeuksilla on autoilijoille ja motoristeille ikävät ja kauaskantoiset seuraukset, kertoo ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan liikennepoliisisektorilta.

Rikosnimikkeinä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai vakava piittaamattomuus ja seurauksena sakko sekä ajokortin menetys määräajaksi.

– Autoilijan ja motoristin menopeli saattaa vaihtua kesäksi polkupyörään, jos liikenteessä kaahaillaan tähän malliin, ylikomisario Timo Leppälä jatkaa.

Viime viikon kovimmat lukemat mitattiin Hämeenlinnanväylällä, Tuusulanväylällä, Lahdenväylällä ja Nummisentiellä Mäntsälässä, missä nopeudet kohosivat huimiin lukemiin. Kevään huippulukemat mitattiin Tuusulanväylällä, missä tutka näytti 254km/h, eli 154 km/h yli sallitun.

– Talven ja liukkaiden kelien tulosta varoitetaan tiellä liikkujia joka vuosi, mutta nyt näyttää siltä, että pitäisi antaa myös aurinkoisten kelien kelivaroitus, Leppälä jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa turvallisuustyötään maanteillä ja taajamissa ja nopeuksiin kiinnitetään nyt erityistä huomiota. Kuluvana viikonloppuna kovia nopeuksia valvotaan tehostetusti yhteistyössä pääkaupunkiseudun poliisilaitosten kanssa.

Lue myös: Parikymppinen nuorimies hurjasteli peräti 254 km/h – moottoripyöräpoliisi tavoitti liikennevaloissa

Kommentoi Facebookissa