Tangolaulaja Reijo Taipale on kuollut – ”Reijo on nyt itse päässyt sinne satumaahan”

Reijo Taipale saavutti pitkällä urallaan useita kulta- ja platinalevyjä.

Reijo Taipale saavutti pitkällä urallaan useita kulta- ja platinalevyjä. (Kuva AOP)

Pitkän uran tehnyt taiteilija sai Pro Finlandia -mitalin, mutta ei koskaan taiteilijaeläkettä.

TAITEILIJA Yksi Suomen kruunaamattomista tangokuninkaista, laulaja Reijo Taipale on kuollut. Omaiset kertovat 79-vuotiaan taiteilijan menehtyneen 26.4. Helsingissä. Hän oli sairastanut muistisairautta usean vuoden ajan.

Reijo Taipale oli syntynyt 9.3.1940 Miehikkälässä ja hän teki nuoruudessaan metsätöitä, kunnes pääsi levyttämään vuonna 1962. Hänen tunnetuimmaksi kappaleekseen noussut Unto Monosen tango Satumaa julkaistiin samana vuonna.

Taipale joutui laulamaan Satumaan kaikilla keikoillaan, hän itse on uumoillut esittäneensä sen yli 7000 kertaa. Muita Taipaleen tunnetuksi tekemiä kappaleita ovat muun muassa Tähdet meren yllä ja Liljankukka. Vuonna 1993 Reijo Taipale esiintyi Markku Pölösen elokuvassa Onnen maa ja esitti myös sen nimikkokappaleen.

Reijo Taipaleelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2015. Sen sijaan hänelle ei koskaan myönnetty taiteilijaeläkettä. Anottuaan taiteilijaeläkettä turhaan 12. kerran vuonna 2015, Taipale kertoi ettei ole katkera, mutta ei hakisi sitä enää.

Reijo Taipale avioitui puolisonsa Anitan kanssa vuonna 1964 ja heillä on kolme lasta. Omaiset toivovat, että media ja yleisö antaisivat mahdollisuuden rauhalliseen surutyöhön ja kunnioittaisivat perheen yksityisyyttä.

– Reijo on nyt itse päässyt sinne satumaahan, josta hän vuosikymmenet lauloi.

– Siunaamme Reijon perhepiirissä, läheisten läsnäollessa. Kiitämme lämpimästi myötäelämisestä ja tuesta. Osanotto lämmittää ja lohduttaa.

Reijo Taipaleelle voi käydä kirjoittamassa viimeisen tervehdyksen Oulunkylän kirkossa Helsingissä, jonne avataan muistokirja.  Muistokirjaan pääsee kirjoittamaan tervehdyksen sunnuntaina 28.4. klo 9–15, maanantaina 29.4. ja tiistaina 30.4. klo 8–20 sekä keskiviikkona 1.5. klo 9–15. Helsingin Oulunkylän kirkko on osoitteessa Teinintie 10.

Lue myös: Satumaa soi kaihoisasti suomalaisessa suviyössä – Unto Monosen klassikko on kaikkien aikojen tango

Kommentoi Facebookissa