MTK avaa oman työnvälityspalvelun – kausityöntekijöitä tulee Suomeen jopa 15 000 henkeä vuosittain

Palvelun avulla työttömät voivat työllistyä erilaisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla.

Palvelun avulla työttömät voivat työllistyä erilaisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla. (Kuva Fotolia)

Työllistämisen kynnys madaltuu ja työllistyminen omalla lähiseudulla on helpommin mahdollista.

MAATALOUS Työvoimapula vaivaa maaseudun yrityksiä, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK toteaakin, että monen yrittäjän jaksaminen on koetuksella. Samaan aikaan työttömien voi olla vaikea löytää sopivia työtehtäviä. Maaseudun yrityksistä löytyy kasvupotentiaalia, mutta työvoiman saatavuus rajoittaa monen yrityksen kehittymistä.

MTK pyrkii nyt ratkaisemaan maaseudun työmarkkinoita vaivaavan ongelman perustamalla maaseudun yrittäjiä ja työnhakijoita yhdistävän Töitä Suomesta -palvelun. Palvelussa esimerkiksi yrittäjät ja yhdistykset voivat löytää tekijöitä tekemättömille töille. Työttömät voivat puolestaan työllistyä erilaisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla.

Tuore ammattibarometri kertoo, että työvoiman tarve vaihtelee alueittain. Lisäksi tulossa oleva kasvukausi korottaa jälleen työvoiman tarvetta. Tuoretta kausityölakia valmisteltaessa selvisi, että Suomeen tulee vuosittain jopa 15 000 kausityöntekijää, joten työvoimatarve ensi kesänäkin on suuri. Maaseutumatkailu on nousussa ja lisäksi maaseudulla on runsaasti piilotyöpotentiaalia, joka ei tähän saakka ole tarjontakanavaa.

Käyttäjille maksuttoman www.töitäsuomesta.fi-palvelun toivotaan ratkaisevan maaseudun työmarkkinaongelmia ja luovan edellytyksiä maaseudun elinvoiman yleiselle kehittymiselle. Työllistämisen kynnys madaltuu ja työllistyminen omalla lähiseudulla pitäisi olla mahdollista.

CoReorient Oy:n kehittämä karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eikä vaadi erillisen mobiilisovelluksen asentamista. Palvelu tarjoaa myös viranomaisille keinoja työnhaun tukemiseksi. Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan Töitä Suomesta -palveluun yhdistettyjen, erillisten laskutus- ja palkkauspalveluiden avulla.

Lisäksi sovellusta voidaan tarvittaessa laajentaa vapaaehtoistyöhön. MTK kertoo, että Töitä Suomesta -palvelun avulla TE-toimisto tai Kela voivat varmistaa, että tehty työ on aidosti aktivoivaa ja yhteiskunnallekin hyödyllistä.

  • Töitä Suomesta palvelu avautuu 12.4.2018

Kommentoi Facebookissa