MTV menettää hittituotteensa – jääkiekon MM-kisat siirtyy Viasatille

Suomessa valtavaa suosiota nauttiva Leijonat siirtyy Visatille ja Discoverylle

Suomessa valtavaa suosiota nauttiva Leijonat siirtyy Viasatille ja Discoverylle. (Kuva AOP)

Jääkiekon MM-kisat näkyvät Suomessa vuodesta 2024 lähtien Viasatilla.

JÄÄKIEKKO Nordic Entertainment Group on hankkinut jääkiekon MM-kisojen Pohjoismaiden televisiointioikeudet vuosille 2024-28. Kisat tulevat näkymään Suomessa maksullisesti Viasatilla ja Viaplayssa. Osa peleistä näkyy ilmaiseksi, koska lainsäädäntö siihen Suomen pelien osalta velvoittaa.

Viasatilla näkyvät 2024-28 myös mestareiden liiga Champions Hockey League sekä MM-kisojen alasarjatasot.

Vuodesta 2012 lähtien jääkiekon MM-kisoja Suomessa on näyttänyt MTV, jolla on oikeudet kisoista vuoteen 2023 saakka. Suomen MM-pelit ja kisojen mitalipelit näkyvät MTV:llä ilmaiseksi. Muut pelit näkyvät C Moren maksukanavilla.

Jääkiekon MM-turnaus on talviolympialaisten ohella Suomen seuratuin urheilutapahtuma. Kilpailu Pohjoismaiden lähetysoikeuksista on kovaa.

YLE ei vuoden 2011 jälkeen ole kyennyt vastaamaan kaupallisten tahojen tarjouksiin. MTV on maksanut urheiluoikeuksista isoja summia. Kovat taloudelliset panostukset urheiluoikeuksiin kymmenisen vuotta sitten johtivat osaltaan MTV:n massiivisiin talousvaikeuksiin yhtiön ollessa yhä vahvasti tappiollinen.

Jääkiekon tv-oikeuksista SM-liiga on MTV:n omistavalla Telialla. Viasat näyttää NHL:ää ja KHL:ää. Leijonien EHT-turnaukset sekä naisten ja nuorten jääkiekon MM-kisat siirtyvät tämän kauden jälkeen YLE:ltä Discoverylle.

Olympiakisatkin ovat Discoveryn hallussa. Pyeongchangin 2018 olympialaisten miesten jääkiekkoa oli mahdollista katsoa vain Discoveryn kanavilta, vaikka kaikki muut lajit olivat nähtävissä YLE:n kanavilta. Suomen kansan pakkorahoittama YLE pulitti lähetysoikeudet omistavalle Discoverylle isoja summia.

Pekingin 2022 jääkiekon lähetyssuunnitelmista ei vielä ole vahvistusta, mutta todennäköisesti olympiajääkiekot näkyvät vain Discoveryn kanavilla. Leijonien pelit Discovery tulee näyttämään ilmaiseksi, koska laki määrää niin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS tarpoo totaalisessa kriisissä – ”Tarttis varmaan tehdä jotain”

Kommentoi Facebookissa