Murhatapaukseen sotkeutunut Suvi Lindén palasi Suomeen – STT: ”Minulla ei ole mitään lisättävää”

Ex-ministeri Suvi Lindén palasi Afrikasta ja otti jatkoyhteyden Helsinki-Vantaan lentokentältä Ouluun.

Ex-ministeri Suvi Lindén palasi Afrikasta ja otti jatkoyhteyden Helsinki-Vantaan lentokentältä Ouluun. (Kuva AOP)

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä on toivonut Lindénin astuvan esiin.

MURHATUTKIMUS Entinen ministeri Suvi Lindén on palannut Afrikasta Suomeen. Lindén oli matkalla Ugandassa yhdessä Pearl of Africa -hotellissa kuolleena löydetyn suomalaismiehen kanssa. Suomalainen liikemies pyrki markkinoimaan Afrikassa Patrian puolustusteollisuuden tuotteita, ja uutta liiketoimintaa hänen kanssaan etsimässä oli Suvi Lindén.

Lindén on sanonut olleensa kartoittamassa tietoyhteiskunnan ja viestintäteknologian mahdollisuuksia, mutta hänet on erikseen mainittu liikemiehen Ugandan turvallisuuspalvelulle lähettämässä esittelykirjeessä. Poliisitietojen mukaan liikemies myrkytettiin ja hänen kuolemastaan on käynnissä murhatutkimus. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta aikaisemmin muun muassa tässä.

Suvi Lindén jatkoi matkaansa kuolemantapauksen jälkeen Egyptiin naisyrittäjien konferenssiin, neljänteen vuosittaiseen WOMEN for Success Women SME’s – World of Possibilities -tapahtumaan. Kokous alkoi viikonvaihteessa Kairossa ja päättyi keskiviikkona Luxorissa.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä on toivonut Lindénin astuvan julkisuuteen ja kertovan tapahtuneesta taustoineen. Suvi Lindén saapui Suomeen torstaina Helsinki-Vantaan lentokentälle, josta hän jatkoi matkaansa jatkolennolla Ouluun.

Muut matkustajat olivat jo nousseet Ouluun lähtevään koneeseen, kun Suvi Lindén saapui viimeisenä lähtöportille vain minuuttia ennen koneen merkittyä lähtöaikaa.

– Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on minun osaltani tiedotettu, Suvi Lindén kommentoi STT:lle.

Kommentoi Facebookissa