Murskajaiset – suomalaisilla Stanley Cup kahden voiton päässä

Colorado Avalanche juhlii voittoa. (Kuva AOP)

Colorado Avalanche murskasi Tampa Bay Lightningin maalein 7-0 ja johtaa Stanley Cupin finaalisarjaa voitoin 2-0.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama Colorado Avalanche otti murskavoiton NHL:n Stanley Cup -finaalisarjan toisessa ottelussa lauantaina. Colorado teilasi Tampa Bay Lightningin kotonaan peräti 7-0.

Rantanen oli hurjassa vireessä. Hän keräsi tehopisteet 0+3 ja venytti pisteputkensa jo kuuden playoff-ottelun mittaiseksi. Hänen kevään pudotuspelisaldonsa on nyt 5+17=22.

Finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä kamppailussa Rantanen on kirjauttanut viisi syöttömerkintää. TPS:n kasvatti on todella kovassa vireessä.

Colorado johtaa loppuottelusarjaa voitoin 2-0. Seuraavat kaksi kamppailua pelataan Tampa Bayn hallissa maanantaina ja keskiviikkona.

Kaksi edellistä Stanley Cupia voittanut Tampa Bay, jossa ei pelaa suomalaisia, alkaa olla sillassa. Kotiotteluissaan sen on pakko parantaa tasoaan roimasti. Selkeästi Colorado vaikuttaisi olevan sarjassa niskan päällä.

Mikäli Avalanche voittaa mestaruuden, juhlivat suomalaispelaajat Stanley Cupia ensi kertaa viiteen vuoteen. Edellisen kerran suomalainen pääsi juhlimaan Stanley Cupia 2017, kun Olli Määttä voitti toisen perättäisen mestaruutensa Pittsburgh Penguinsissa.

Rantanen ja Lehkonen toisivat Stanley Cup -kannun Turkuun. TPS voisi ottaa mestaruudesta paljon kunniaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekko saa ihan oikean MM-turnauksen 2024

Kommentoi Facebookissa