Murskavoitto! – Lukemat 8-1 on harvinainen näky suomalaisessa maajoukkuefutiksessa

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin.

Naisten jalkapallomaajoukkueella lienee suomalaisista palloilujoukkueista paras mahdollisuus Pariisin 2024 olympialaisiin. (Kuva Palloliitto)

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue murskasi EM-karsintaottelussa Albanian 8-1.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit jatkaa EM-karsintoja kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Tiistaina Vaasassa Suomi murskasi Albanian peräti 8-1.

Joukkueiden tasoero oli tiedossa, mutta näin ylivoimaista voittoa Suomelta ei sentään odotettu. Jo ensimmäisen 20 minuutin aikana Suomi teki neljä maalia.

Linda Sällström teki neljä maalia. Hän on tehnyt maajoukkueessa nyt kaikkiaan 43 maalia. Sällström siirtyi maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa kärkeen Laura Österberg Kalmarin edelle.

EM-karsinnoissa Suomi on pelannut nyt kahdesti Albaniaa vastaan ja voittanut molemmat ottelut. Ensimmäisen Albaniassa pelatun ottelun Suomi voitti 3-0.

EM-karsinnat jatkuvat marraskuussa. Silloin Suomi kohtaa kotonaan Kyproksen ja vieraissa Portugalin. Vasta Portugali on Suomen joukkueelle kunnollinen mittari.

Suomi on pelannut naisten EM-turnauksessa 2005, 2009 ja 2013. Vuonna 2005 Suomi eteni peräti välieriin ja 2009 kotikisoissakin Suomi saavutti puolivälieräpaikan.

EM-kisoissa 2013 Suomen taival päättyi alkulohkoon. Edellisestä 2017 pelatusta EM-turnauksesta Suomi karsiutui.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jättiyleisö pettyi Kuopiossa – Vaasan futiskaudelle surkea päätös

Kommentoi Facebookissa