Jokerit selättänyt ongelmiaan – neljän pelin voittoputki

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-20.

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-2020. (Kuva AOP)

Jokerit otti tiistaina jo neljännen perättäisen voittonsa päihitettyään HK Sotshin jatkoajalla 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit taapersi KHL:ssä pari viikkoa sitten vielä varjojen mailla. Surkea esitys Moskovan TsSKA:ta vastaan herätti otsikoita joukkueen pahasta kriisistä, mutta spekulointiin Jokerit vastasi neljän ottelun voittoputkella.

Tiistain kotiottelussaan Jokerit voitti HK Sotshin jatkoajalla 3-2. Jesse Joensuu ja Antti Pihlström tasoittivat kolmannessa erässä pelin 0-2 -tappioasemasta ja viime kevään MM-kultaleijona Mikko Lehtonen ampui voittomaalin jatkoajalla.

– Melkein viikon tauko peleistä ja yleensä vierasreissun jälkeen ensimmäiseen kotipeliin tuleminen on vaikeaa. Kävimme kyllä asioita läpi etukäteen, mutta ei saatu niitä näkymään kahdessa ensimmäisessä erässä. Unohdimme ampua ja mennä maalille. Ei saatu yhtään ylivoimaa ensimmäiseen 40 minuuttiin, eikä kyllä varmaan ansaitukaan, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Jokerit osoitti kolmannessa erässä luonnetta.

– Tärkeä voitto kotiyleisön edessä, kun ajattelee, ettemme ole kauhean hyvin täällä pelanneet. Ei ole helppoa henkisesti sen pohjalta, mutta joukkue näytti luonnetta viimeisessä erässä ja jatkoajalla, Marjamäki kehui.

Jokereille ilouutinen oli maailmanmestari Veli-Matti Savinaisen paluu tositoimiin.

– Hyvä, että saatiin Savinainen takaisin. Hän oli parhaimpia pelaajiamme saman tien ja tehnyt hyvää työtä kuntoutuksen aikana. Samoin on tehnyt (kehitysvalmentaja) Tomi Mäki, joka häntä luistelutti päivät pitkät, Marjamäki sanoi Savinaisesta.

Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa seitsemännellä tilalla. Matkaa nelospaikkaan on kolme pistettä, mutta neljäntenä oleva Torpedo on pelannut Jokereita kolme ottelua enemmän.

Jokereiden seuraava peli on perjantaina. Vieraaksi Helsinkiin saapuu Jokereiden ex-pelaajan Teemu Pulkkisen edustama valkovenäläinen Dinamo Minsk.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Patrik Laine taustoitti ratkaisuaan – ”Putki kulkee nyt täällä”

Kommentoi Facebookissa