Muusikosta valheellisia tietoja Instagramissa – kahdelle naiselle syyte törkeästä kunnianloukkauksesta

Syyttäjä vaatii tekstin kirjoittajalle ja Instagram-tilin ylläpitäjälle sakkorangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Muusikkoa ei mainittu nimeltä, mutta hän oli tunnistettavissa. Seurauksena yhtyeen keikat peruttiin.

KUNNIANLOUKKAUS Tunnetusta muusikosta esitettiin sosiaalisessa mediassa törkeä väite. Seurauksena oli se, että muusikon yhtyeen keikat peruttiin. Nyt kahdelle naiselle on luettu syyte törkeästä kunnianloukkauksesta. Asia on esillä Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

Syyttäjän mukaan kaksi naista esitti muusikosta valheellisia tietoja tai vihjauksia tai muuta halventavaa siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä muusikolle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Toinen vastaajista julkaisi perustamallaan Instagram-tilillä toisen naisen julkaisun, jossa puhuttiin muun muassa seksuaalisesta häirinnästä, ahdistelusta, raiskauksesta ja väkivallasta. Nainen väitti heränneensä siihen, kun muusikon sormet ovat olleet hänen sisällään. Muusikkoa ei mainittu nimeltä, mutta hän oli tunnistettavissa. Instagramissa tuhannet henkilöt näkivät julkaisun.

– Teolla on aiheutettu suurta kärsimystä ja erityisen tuntuvaa vahinkoa, sanoo jutun syyttäjä.

Syyttäjä vaatii tekstin kirjoittajalle ja Instagram-tilin ylläpitäjälle sakkorangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta.

Lue myös: Mies salakuvasi suihkussa olevaa ex-kumppaniaan – videokamera oli asennettu pyykinpesukoneeseen

Kommentoi Facebookissa