MV-lehden perustaja tuotiin yöllä Andorrasta poliisivankilaan – myös nimimerkkikirjoittajat poliisitutkinnassa

Koko maassa rikosilmoituksia MV-lehteen liittyen on tehty jo useita kymmeniä.

Koko maassa rikosilmoituksia MV-lehteen liittyen on tehty jo useita kymmeniä. (Kuvituskuva Fotolia)

Ilja Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

POLIISI Helsingin poliisi tiedottaa, että MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tuotu viime yönä Andorrasta Suomeen. Janitskin on tällä hetkellä poliisivankilassa Helsingissä. Helsingin käräjäoikeus päättää vankeuden jatkamisesta ensi viikolla.

Poliisi epäilee, että MV-lehti on julkaissut artikkeleita, joiden epäillään olevan perättömiä, vääristeltyjä tai tekijänoikeusrikkomuksen täyttäviä. Koko maassa rikosilmoituksia MV-lehteen liittyen on tehty jo useita kymmeniä. Esitutkinta on loppuvaiheessa, mutta edelleen kesken.

– Hieman ennen Janitskinin luovuttamista Suomeen poliisille selvisi, että anonymiteetin turvin toimineita henkilöitä on syytä epäillä osin samoista ja muista samaan rikoskokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Tämä saattaa vaikuttaa esitutkinnan kestoon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, salassapitorikoksista, rahankeräysrikoksista ja rahapelirikoksista.

– Janitskinin kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian. Muiden epäiltyjen kuulustelut on jo suoritettu. Myös he ovat olleet aiemmin eri tehtävissä MV-lehdessä. He ovat kuitenkin toimineet koko ajan nimimerkkien suojissa. Sen enempää emme voi tässä vaiheessa heistä kertoa, Saaristola jatkaa.

Kommentoi Facebookissa