Myös Punainen Risti auttaa sähkökatkoista kärsiviä – Kainuun alueelle lähetettiin varavoimageneraattoreita

Kainuussa oli sähköttä lauantaiaamuna vielä lähes 5 000 taloutta.

Kainuussa oli sähköttä lauantaiaamuna vielä lähes 5 000 taloutta. (Kuva Fotolia)

Eniten sähköttömiä kotitalouksia on Ylä-Kainuussa Suomussalmella ja Hyrynsalmella.

SÄHKÖKATKOT Suomen Punainen Risti on lähettänyt aamulla Kainuun alueelle varavoimageneraattoreita, patjoja, huopia ja vesikanistereita laajojen sähkökatkojen vuoksi. Sähköttä oli alueella lauantaiaamuna vielä lähes 5 000 taloutta.

Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta lähteneessä kuormassa oli yhteensä seitsemän varavoimageneraattoria, 1 080 vesikanisteria, 800 patjaa ja 840 huopaa. Generaattorit sijoitetaan muun muassa hoitolaitoksiin yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

– Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat kiertäneet syrjäseutujen ikäihmisten kodeissa tarkistamassa avun tarpeen ja voinnin. Tehtävämme on auttaa haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, kertoo Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Leena Kämäräinen.

Eniten sähköttömiä kotitalouksia on Ylä-Kainuussa Suomussalmella ja Hyrynsalmella. Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat pitkittyneistä sähkökatkoista kärsiviä ihmisiä yhdessä kuntien viranomaisten ja pelastuslaitoksen kanssa.

Alueen pelastusjohtaja vastaa tilanteen hoitamisesta. Sähkökonserni Loiste ilmoittaa liikkeellä olevan 100–140 asentajaa, 30 metsätyökonetta, kaivinkoneita, helikoptereita sekä Puolustusvoimien telakuorma-autoja. Lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti hengenvaaran vuoksi.

Kommentoi Facebookissa