Näin sinua jekutettiin tänään – oliko poliisipossu hauskin uutinen?

Siat sopivat erinomaisesti myös voimankäyttöön, sillä ne ovat voimakkaita, nopeita ja liukasliikkeisiä, varsinkin öljyttynä.

Siat sopivat erinomaisesti myös voimankäyttöön, sillä ne ovat voimakkaita, nopeita ja liukasliikkeisiä, varsinkin öljyttynä. (Kuva Helsingin poliisilaitos)

Mukana huumorimielellä ovat olleet niin poliisi kuin panimokin, medioista puhumattakaan.

APRILLIPÄIVÄ Tänään kannatti olla normaalia tarkempi sekä ystäviltä tulevien viestien kanssa, että tiedotusvälineiden lukemisessa. On nimittäin aprillipäivä, jo on edelleen…

Mukana pilailemassa olivat myös yritykset. VR ja Veikkaus uutisoivat uudesta pitkävetokohteesta, jossa pystyi lyömään vetoa VR:n kaukojunien pysymisestä aikataulussa. Ei mikään mahdoton ajatus tosielämässäkään.

Kiuasvalmistaja Harvia puolestaan kertoi, että yhtiö on ensimmäisenä maailmassa aloittanut ”3D-tulostukseen perustuvan kiukaiden ja kiuaskivien tuotannon”.

Oluen ystäviä yritettiin kuljettaa kertomalla, että ”lakiteknisistä syistä johtuen Karhun tuotenimi vaihtuu Hirveksi”. Kuluttajatutkimuksen mukaan Hirven ”koettiin edustavan samaa suomalaisesta luonnosta kumpuavaa voimaa”.

Poliisisika sai tänä keväänä aivan uuden merkityksen, kun Helsingin poliisi kertoi ottavansa operatiiviseen testikäyttöön useamman nasun poliisikoiratoiminnan tueksi.

”Sioilla on ylivertainen hajuaisti verrattuna muihin eläimiin. Ne löytävät käytännössä mitä vaan. Rahaa, huumeita ja tuntuvat löytävän erittäin hyvin myös kadonneita ihmisiä. Tosin toistaiseksi meillä on ollut maastossa aika paljon ongelmia, kun ne ovat löytäneet lähinnä tryffeleitä. Toki näistä löydöistä on ollut iloa poliisin kahvihuoneissa.”

Oululainen Kaleva uutisoi, että uhanalaisia saimaannorppia siirretään Savonlinnan vesiltä Oulujärveen. Aamulehden aprillipila oli klassinen, Tapparan ja Ilveksen yhdistyminen. Se on tosin niin uskomaton ajatus, että tuskin kukaan Tampereella meni vipuun.

Päivän Lehtikin jekutti lukijoita aprillipäivän hengessä, anteeksi vaan. Tarina Hän on oikea Tuntematon sotilas – Väinö Linnan salaisuuden paljastanut kirje löytyi purkutalosta ei ollut ihan totta, vaikka moni asia jutussa saattoi tuntua tutulta. Ehkä artikkelin lopussa ollut Kummeli-video paljasti lopullisesti asian.

Sen sijaan useat ruotsalais- sekä norjalaismediat eivät julkaisseet tänä vuonna aprillipiloja, ne kun ovat nykyisin liian helposti sekoitettavissa valeuutisiin.

Kuravettä ei kannata juoda, mutta silliä olisi tarjolla niille, jotka lankesivat aprillipilaan.
Kuravettä ei kannata juoda, mutta silliä olisi tarjolla niille, jotka lankesivat aprillipilaan. (Kuva Fotolia)

Kommentoi Facebookissa