Nainen kauppasi huumaavia lääkkeitä kadulla siviiliasuiselle poliisille – kolme kiinni pillerikaupasta

Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa.

Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. (Kuvituskuva Fotolia)

Pääkaupunkiseudulla on kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä.

HUUMAUSAINEET Helsingin poliisilaitos puuttuu tehostetusti kaduilla tapahtuvaan huumaus- ja lääkeaineiden myyntiin. Poliisin omien ja kansalaisten havaintojen mukaan erityisesti metroradan varressa, esimerkiksi asemien ulkopuolella, on viime aikoina kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä.

Loppuviikosta poliisi otti Helsingissä kaduilla tapahtuvaan pillerikauppaan liittyen parikymmentä ihmistä.

– Silminnäkijöiden mukaan pillerikauppa on poikkeuksellisen avointa ja pillereitä on tarjottu myös nuorille. Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa, sanoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta.

Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta.

– Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä. Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa, Taponen jatkaa.

Poliisi oli sunnuntaina puolenpäivän aikaan Helsingin Sörnäisissä ”Kurvissa” tekemässä katuvalvontaa, kun partio havaitsi epäillyn huumausaineiden myyntitapahtuman. Poliisi puuttui tilanteeseen ja otti kiinni kaksi naista huumausainerikoksesta epäiltyinä. Esitutkinnassa on selvinnyt, että naiset myivät huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Samassa yhteydessä kolmas nainen tuli kauppaamaan siviiliasuiselle poliisille niin ikään huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Myös kolmas nainen otettiin kiinni huumausainerikoksesta epäiltynä.

Jotta poliisi pääsee puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112. Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.

Lue myös: Jätevesitutkimus paljastaa: amfetamiinia käytetään ennätyksellisesti – kokaiinin käyttö moninkertaistunut

Kommentoi Facebookissa