Nainen suunnitteli sytyttävänsä tulipalon – tarkoitus surmata aviomies ja alle 6-vuotias lapsi

Poliisin käsityksen mukaan viranomaisten yhteistyöllä on pystytty estämään vakava väkivaltarikos.

Poliisin käsityksen mukaan viranomaisten yhteistyöllä on pystytty estämään vakava väkivaltarikos. (Kuva AOP)

Rikoksesta epäilty aikoi surmata läheisensä polttamalla perheen yhteisen kodin.

RIKOSVALMISTELU Joensuun poliisi on suorittanut loppukesän ja alkusyksyn aikana esitutkintaa tapauksessa, jossa 34-vuotiaan naisen epäillään suunnitelleen ja valmistelleen perheensä surmaamista. Perheeseen on kuulunut aviomies ja alle 6-vuotias lapsi. Törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun esitutkinta on nyt valmistunut.

Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyn tarkoituksena on ollut surmata läheisensä sytyttämällä tulipalo perheen yhteisessä kodissa. Perheen yhteinen koti on Pohjois-Karjalassa haja-asutusalueella. Esitutkinta käynnistettiin toisen viranomaisen kautta saadun tiedon perusteella elokuun alussa. Jo tätä ennen poliisi teki rikoksen ennalta estämiseksi yhteistyötä lastensuojelu- ja terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

Rikoksen suunnittelu ja valmistelu ajoittuvat vuoden 2018 alusta kesäkuuhun 2018 saakka. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että nainen on laatinut teon toteutukseen liittyvän yksityiskohtaisen suunnitelman ja valmistellut toteuttamista erilaisilla käytännön toimilla. Poliisille on syntynyt käsitys, että viranomaisten yhteistyöllä ja esitutkinnan käynnistämisellä on pystytty ennalta estämään valmistellussa ollut vakava väkivaltarikos.

Rikoksesta epäilty 34-vuotias nainen vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 17.8.2018 ja hän on edelleen vangittuna. Nainen on ollut kuulustelussa yhteistyökykyinen ja -haluinen ja hän on kertonut kuulustelujen yhteydessä oman näkemyksensä tapahtumista ja rikosepäilystä.

Poliisi ei kerro julkisuuteen tapauksen tarkempia yksityiskohtia tai siihen liittyviä seikkoja asianosaisten henkilöllisyyden suojaamiseksi. Tästä syystä myöskään tarkkaa tapahtumapaikkakuntaa ei kerrota julkisuuteen.

Tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 4.10.2018 mennessä.

Lue myös: Nainen hyppäsi neljännestä kerroksesta – kerrostaloasunto paloi kauttaaltaan

Kommentoi Facebookissa