Naisleijonien tähtipelaaja kovassa iskussa MM-kisoissa – potentiaalia vieläkin parempaan

Petra Nieminen on maailman parhaita hyökkääjiä (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Petra Nieminen on maailman parhaita hyökkääjiä. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Petra Nieminen, 22, johtaa jääkiekon MM-kisojen maalipörssiä alkusarjan jälkeen. Pistepörssissä hän on toisena.

JÄÄKIEKKO Petra Nieminen teki kolme maalia, kun Naisleijonat voitti MM-kisoissa torstaina Sveitsin 6-0. Samalla Nieminen siirtyi MM-kisojen maalipörssin kärkeen tehtyään turnauksessa viisi maalia.

Niemisellä kulkee ykkösketjussa Michelle Karvisen ja Susanna Tapanin kanssa hienosti. Hän antoikin maaleistaan kiitosta pelikavereilleen.

– Eka maali. Noora (Tulus) laukoi hyvin ja reboundi tuli siihen ja laitoin sen sisään. Kaksi muuta maalia. Jos laitetaan noin hienoja syöttöjä, niin kai niistä pitää maali tehdäkin, Nieminen sanoi.

Niemistä on ylistetty Kanadankin medioissa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen korostaa, että Nieminen oli loistavalla tasolla jo 2019.

– Petra oli jo kaksi vuotta sitten Euroopan paras hyökkääjä Ruotsin pääsarjassa. Viime vuoden elokuussa hänen polvensa operoitiin ja kesti vähän aikaa ennen kuin hänellä alkoi taas kulkemaan. Hän oli todella merkittävässä roolissa Ruotsin liigan finaaleissa viime kaudella, kun voittivat Luulajassa mestaruuden, Mustonen sanoi.

Nieminen on vasta 22-vuotias. Mustonen korostaa, että Niemisellä on potentiaalia kehittyä vielä paljon paremmaksi pelaajaksi.

– Hän on yhä nuori. Hänellä on potentiaalia nousta maailman absoluuttisesti parhaiden pelaajien tasolle kolmen neljän vuoden aikana, Mustonen sanoi.

Nieminen pelaa ammattilaisena Ruotsissa. Ammattilaisuuden mahdollistaa Luleå HF:n maksama palkka sekä Suomen valtion myöntämä 10 000 euron apuraha.

Mustonen korostaa ammattimaisen harjoittelun merkitystä Niemisen kehityksessä.

– Petra on ollut hyvässä harjoittelussa vuositolkulla Luulajan ympäristössä. Hän harjoittelee muiden suomalaisten kanssa äärimmäisen ammattimaisesti ja sehän tekee tehtävänsä automaattisesti. Hän kuuluu jo maailman huippupelaajiin, mutta ei ole lähelläkään sitä, mitä hänestä voi vielä tulla. Hän on nuori pelaaja vielä ja on makeeta nähdä, missä mennään seitsemän tai kahdeksan vuoden päästä.

Mustosen mukaan Niemisellä on parannettavaa kahden suunnan pelaamisessa.

– Reagointipelaaminen, räjähtävä nopeus, olla ykkönen irtokiekoissa. Voittaa niitä irtokiekkoja vieläkin enemmän. Kun fysiikka kehittyy vieläkin enemmän, tulee se viimeinen ripaus siihen raivokkaaseen puolustamiseen. Että fysiikka kestää sen kahden suunnan pelaamisen. Hyökkäyskapasiteetti on hänellä ihan rajaton jo tänä päivänä.

– Kehittyy koko ajan. Upeaa seurata uraa ja katsoa, miten pitkälle pääsee, Mustonen jatkoi.

Niemisen, Tapanin ja Karvisen ketjua kehutaan yhdeksi maailman parhaista. Mustonen allekirjoittaa näkemyksen.

– Totta kai on parhaita ketjuja. Kanadan kaikki neljä, USA:n kaikki neljä ja meidän ykkönen on varmaan ne kärkiketjut tässä turnauksessa.

Naisleijonat jatkaa pelejään MM-turnauksessa Calgaryssa lauantaina. Vastaan tulee Suomen aikaa sunnuntaina kello 5 alkavassa ottelussa Tshekki.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat täräytti taululle tylyt lukemat – Sveitsi täysi vastaantulija

Kommentoi Facebookissa