Naisleijonille dramaattinen MM-hopea – ”Me voitetaan maailmanmestaruus ja sitten me ei voitetakaan”

Naisleijonat saivat hienosti MM-hopeaa, mutta mestaruuskin jäi harmittavan lähelle.

Naisleijonat saivat hienosti MM-hopeaa, mutta mestaruuskin jäi harmittavan lähelle. (Kuva SJL/ Matti Nenonen)

USA vei mestaruuden voittolaukauskisassa ja Suomen hylätty maali herätti kummastusta.

JÄÄKIEKKO Naisten MM-kisat huipentuivat sunnuntai-iltana Espoossa, kun trilleriksi muodostuneessa loppuottelussa kohtasivat Suomi ja Yhdysvallat. Naisleijonat taistelivat upeasti aina voittomaalikilpailuun asti, jossa Yhdysvallat käänsi lopulta ottelun itselleen.

Ottelun alussa peli aaltoili päästä päähän molempien joukkueiden esittäessä vauhdikkaita otteita. USA sai pelin hallintaa hieman itselleen, mutta Suomen uhrautuvan puolustuspelin ja Noora Rädyn torjuntojen turvin siirryttiin ensimmäiselle erätauolle maalittomassa tasatilanteessa. Räty venyi kiekon tielle 17 kertaa, USA:n maalivahdin Alex Rigsbyn jäätyä neljän torjuntaan.

Ottelun kuparisen rikkoi lopulta Yhdysvallat ajassa 35.46, kun Annie Pankowskin rannelaukaus painui ohi Rädyn. Suomi kuitenkin kuittasi avausmaalin nopeasti Susanna Tapanin räjäyttäessä Espoon Metro Areenan huutomyrskyyn. Toiselle erätauolle siirryttiin 1–1-tasatilanteessa.

Kolmas erä oli odotetun tarkkaa pelaamista kummankin joukkueen vältellessä virheitä.  Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen siirryttiin 20 minuutin jatkoerään. Ottelun puhutuin tilanne nähtiin ajassa 71.33, kun Petra Nieminen sai lauottua kiekon ohi yhdysvaltalaismaalivahti Rigsbyn. Suomi ehti juhlia jo mestaruutta, kun maali kuitenkin hylättiin pitkän videotarkastuksen jälkeen. Ilmeisesti syynä oli Jenni Hiirikosken ja USA:n maalivahdin osuminen toisiinsa maalivahdin alueen ulkopuolella.

– Jenni Hiirikoski tulee maalivahdin alueelle, molari torjuu, pudottaa kiekon ja hyppää kiekon perään, jolloin hän hyppää Jennin jalkojen päälle, joka on selkeästi alueen ulkopuolella. Molari tekee sen aloitteen. Jos maalivahti saa jäähyn, niin mä oon saanut tiedon, että maali silloin hyväksytään. Ja hänhän sai jäähyn. Jos tämä pitää paikkansa, niin tämähän on täydellinen skandaali: me voitetaan maailmanmestaruus ja sitten me ei voitetakaan, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen hämmästeli.

Yhdysvallat onnistui lopulta kääntämään loppuottelun ja maailmanmestaruuden itselleen voittomaalikilpailussa Amanda Kesselin ja Annie Pankowskin maaleilla. Suomelta maalinteossa onnistui ainoastaan Minnamari Tuominen. Yhdysvaltain voitonjuhlat olivat vaisut, yleisö puolestaan kiitti Naisleijonia Kiitos Suomi -huudoin.

Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski, joka valittiin myös kisojen tähdistökentälliseen puolustajana ja Michelle Karvinen hyökkääjänä. Noora Räty valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Pronssiottelussa Kanada murskasi Venäjän maalein 7–0.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Naisleijonat kohtaavat historiallisessa MM-finaalissa USA:n – ”Nyt on mahdollisuus johonkin kirkkaampaan”

Kommentoi Facebookissa