Range Rover Evoque sai viisi tähteä – korkein luokitus Euro NCAP -turvallisuustesteissä

Evoquen luokitus jatkaa merkin uusimpien viiden tähden autojen sarjaa.

Evoquen luokitus jatkaa merkin uusimpien viiden tähden autojen sarjaa. (Kuva Land Rover)

Uusi kompakti malli sisältää jo vakiovarusteena monia kuljettajan avustimia.

AUTOT Uusi Range Rover Evoque sai viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustestissä. Evoquen luokitus jatkaa merkin uusimpien viiden tähden autojen sarjaa Range Rover Velarin ja uuden Discoveryn jälkeen

Kompakti Range Rover täytti aikuismatkustajien suojasta 94 prosenttia ja lapsimatkustajien suojasta 87 prosenttia toistaiseksi tiukimmassa vuoden 2019 testiohjelmassa. Land Roverin uusi Premium Transverse Architecture -korirakenne oli valmistajan mukaan varmistamassa, että Evoque saavuttaa tiukat turvallisuusstandardit.

Uusi malli sisältää jo vakiona kuljettajan avustimet, joita ovat muun muassa automaattinen hätäjarrutustoiminto AEB, kaistanpitoavustin, pysäköintietäisyyden ilmaisimet edessä ja takana sekä peruutuskamera ohjauslinjoin, jotka auttavat välttämään onnettomuuksia kaikissa liikennetilanteissa.

Valittavissa on myös varustepaketteja. Park-paketti sisältää lähestyvän liikenteen Clear Exit -ilmaisimen etu- ja takaovissa, aktiivisen pysäköintiavustimen, 360-asteisen pysäköintietäisyyden ilmaisimen ja risteävän liikenteen varoittimen. Drive-paketissa on Blind Spot Assist -katvealueen valvonta ja avustin, adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä automaattinen hätäjarrutus moottoritienopeudessa.

Jos takanäkyvyys on heikentynyt matkustajien tai suurten tavaroiden vuoksi, kuljettaja voi napsauttaa digitaalisen ClearSight-taustapeilin alapuolella olevaa kytkintä, jolloin auton päällä oleva kamera näyttää auton takana olevan näkymän tarkkana teräväpiirtokuvana.

Ground View -tekniikka tekee puolestaan konepellistä läpinäkyvän näyttämällä kosketusnäytöllä kamerakuvaa 180 asteen näkymänä auton keulan alta. Tästä on hyötyä hankaliin parkkipaikkoihin pysäköitäessä, kaupungin korkeiden reunakiveysten kanssa tai kuoppaisessa maastossa.

Uuden Range Rover Evoque Hybridin hinnat alkavat 52 990 eurosta.

Lue myös: Land Rover tekee autonomisen maastoajoneuvon – projekti maksaa lähes 4,5 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa