Naisleijonille täysi katastrofi – nolo tappio Japanille

Naisleijonien urakka MM-kisoissa 2022 päättyi noloon tappioon Japanille. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Japani voitti Naisleijonat 1-0 ja passitti suomalaiset MM-kisojen alempaan alkusarjaan.

JÄÄKIEKKO Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue nolattiin MM-kisoissa Tanskassa täydellisesti. Ottelussa viidennestä sijasta Suomi hävisi Japanille rangaistuslaukauskisan jälkeen lukemin 0-1.

Suomi voitti ottelussa laukaukset 61-16. Mutta jääkiekossahan maalit ratkaisevat, eikä laukausten määrä tai pelikirja.

Suomi oli alkusarjassa voittanut Japanin maalein 9-3. Sen ottelun perusteella ei olisi uskonut, että Suomi voisi hävitä Japanille sijoitusottelussa tekemättä maaliakaan. Onhan Suomen pelaajien taitotaso huomattavasti korkeammalla Japaniin verrattuna.

Suomi oli edellisessä ottelussaan voittanut Unkarin jatkoajalla 3-2. Sekin ottelu oli Suomelta surkea esitys.

Suomi pelaa tulevissa MM-kisoissa alemmassa alkusarjassa. Japani on mukana ylemmässä alkusarjassa Yhdysvaltojen, Kanadan, Sveitsin ja Tshekin kanssa.

Nyt Jääkiekkoliiton on syytä harkita vakavasti päävalmentaja Juuso Toivolan vapauttamista tehtävistään. Yhteiskunta panostaa naisten jääkiekkoon veikkausvoittovaroista isoja summia. Tappio Japanille ja jatkoaikavoitto Unkarista ovat taloudellisia panostuksia ajatellessa Naisleijonilta noloja tuloksia.

MM-kisoissa Naisleijonilla oli kohuja. Susanna Tapani käväisi kesken kisojen kaverinsa hääjuhlassa Suomessa. Myöhemmin Ilta-Sanomat paljasti, että maalivahti Meeri Räisänen oltaisiin hyllytetty joukkueesta.

Jokin on Naisleijonissa pahasti pielessä. Jääkiekkoliitto reagoinee asianmukaisella tavalla säilyttääkseen uskottavuutensa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat putosi mitalipeleistä ja teki kyseenalaista kiekkohistoriaa

Kommentoi Facebookissa