Naista epäillään lukuisista lompakkovarkauksista – ulkomaisen rikollisryhmän uhrit iäkkäitä naisia

Poliisin esitutkinnassa selvisi, että nainen on toiminut yhdessä muutaman muun naisen kanssa.

Poliisin esitutkinnassa selvisi, että nainen on toiminut yhdessä muutaman muun naisen kanssa. (Kuva AOP)

Tekijät tarkkailivat ja seurasivat pääasiassa vanhempia naisia esimerkiksi ostoskeskuksissa.

VARKAUDET Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kuudentoista lompakkovarkauden sarjasta. Rikoksista epäilty vuonna 1981 syntynyt nainen on tutkintavankeudessa. Naista epäillään myös seitsemästä maksuvälinepetoksesta ja yhdestä varkauden yrityksestä.

Esitutkinnassa selvisi, että nainen on toiminut yhdessä muutaman muun naisen kanssa. Heidät on etsintäkuulutettu. On kuitenkin mahdollista, että epäillyt rikoskumppanit ovat poistuneet maasta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet kevään, kesän ja syksyn aikana eri puolilla Helsinkiä: keskustassa, Töölössä, Vallilassa, Malmilla, Itäkeskuksessa ja Kontulassa. Yksi epäillyistä varkauksista tapahtui vuosi sitten marraskuussa.

– Naiset tarkkailivat ja seurasivat pääasiassa vanhempia naisia esimerkiksi ostoskeskuksissa tai kirpputoreilla ja anastivat sitten lompakon. Seitsemässä tapauksessa varastetulla pankki- tai luottokortilla nostettiin rahaa jopa satoja tai tuhansia euroja, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Nainen on myöntänyt teot kuulusteluissa.

– Poliisin tietojen mukaan rikoksista epäillyllä naisella on yhteys järjestäytyneeseen rikollisryhmään, joka tekee muun muassa lompakkovarkauksia eri puolilla Eurooppaa.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Lue myös: Kaksi naista yritti varastaa vanhusten laukuista omaisuutta – ulkomailta johdettavaa ammattirikollisuutta

Kommentoi Facebookissa