Naisten MM-futiksen järjestäjät valittu – Suomi aloittaa karsinnat ensi vuonna

USA:n Megan Rapinoe ja Alex Morgan palkittiin MM-kisojen parhaina

USA:n Megan Rapinoe ja Alex Morgan palkittiin 2019 MM-kisojen parhaina. (Kuva AOP)

Australia ja Uusi-Seelanti järjestävät jalkapallon seuraavan naisten MM-turnauksen 2023.

JALKAPALLO Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA vahvisti torstaina, että naisten MM-kisat järjestetään vuonna 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Kisaisännyydestä Oseanian maiden yhteishakemus kilpaili vain Kolumbian kanssa. Japani veti hakemuksensa hiljattain pois.

Kisat on tarkoitus järjestää heinä-elokuussa vuonna 2023. Karsinnat alkavat ensi vuonna.

Joukkuemäärä nousee naisten MM-kisoissa 32:een. Vuosien 2015 ja 2019 MM-kisoissa mukana oli 24 joukkuetta. Vuodesta 1991 järjestetty turnaus pelattiin ennen vuotta 2015 vain 16 joukkueen turnauksena.

Viime vuonna Ranskassa järjestetty naisten MM-turnaus oli jättimenestys. Käytännössä se oli naisten jalkapallon kansainvälinen läpimurto.

Tänä naisten jalkapallon huipentumana piti olla Tokion olympiaturnaus, mutta olympialaiset siirtyivät koronapandemian takia vuoteen 2021. Samalla vuoden 2021 EM-turnaus siirtyi vuoteen 2022.

Juttuvinkki: Jari Litmasesta tuli jalkapallon Jari Kurri – suomalaisten asennevamma selätettiin

Karsinnat 2022 EM-kisoihin ovat kesken. Suomella on kisapaikkaan yhä mahdollisuuksia.

Jalkapallon naisten EM-kisoissa Suomi on pelannut 2005, 2009 ja 2013, mutta MM-kisoissa ei vielä koskaan. Tyttöjen MM-kisoissa Suomi oli kuitenkin mukana 2018.

Yhä useampi Suomen naisten maajoukkueen pelaaja pelaa nykyään ammattilaisena eurooppalaisissa huippusarjoissa. Uusia huippupelaajia Suomesta on tulossa lisää.

On täysin realistista, että Suomi voisi pelata Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksessa 2023, kun joukkuemäärääkin on nyt lisätty.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Norwich nollattiin taas – Teemu Pukki ei kelvannut avaukseen

Kommentoi Facebookissa