Naisten MM-kisojen otteluohjelma vahvistui – Naisleijonien avausvastustajana hallitsevat mestarit

Naisleijonat juhlivat kauden avausmaaliaan harjoitusottelussa.

Naisleijonat juhlivat kauden avausmaaliaan harjoitusottelussa. (Kuva Leijonat)

Kotikisojen kisalogon suunnitteli naisleijonien hyökkääjä Michelle Karvinen.

JÄÄKIEKKO Espoossa 4.–14. huhtikuuta 2019 pelattavien jääkiekon Naisten MM-kisojen otteluohjelma on vahvistunut. Naisleijonat saavat MM-avauksessaan heti avajaispäivänä vastaansa USA:n, joka on sekä hallitseva naisten maailmanmestari että olympiavoittaja.

Naisleijonien muut alkusarjan vastustajat ovat Venäjä, Sveitsi ja Kanada. Suomi ja muut A-lohkossa pelaavat maat etenevät suoraan torstaina 11.4. pelattaviin puolivälieriin B-lohkon kolmen parhaan joukkueen kanssa. MM-kisojen välierät pelataan lauantaina 13. ja mitalipelit sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Naisleijonat sijoittui viime talvena pelatuissa olympialaisissa pronssille ja joukkue saavutti pronssia myös edellisen kerran, vuonna 2017, USA:n Plymouthissa pelatuissa MM-kisoissa.

Naisten MM-kisojen logon on suunnitellut pelaamisen ohella graafista suunnittelua opiskellut Naisleijonien hyökkääjä Michelle Karvinen. Karviselle kisalogon suunnittelu oli kunniatehtävä.

– Kun mahdollisuus logon suunnitteluun tarjoutui, en epäröinyt hetkeäkään. On huikea juttu saada suunnitella logo oman lajinsa MM-kisoille samalla, kun valmistaudun kisoihin pelaajana.

Logossa kunnioitetaan pelejään kotikisakaudella jatkavaa Riikka Välilää: tämän pelinumero 13 heijastuu suomalaista sisua, naisenergiaa ja maamme tuhansia järviä kuvastavan pelaajahahmon selkään. Suomalaisuuteen viittaavat myös logon värit ja taustalla näkyvä luonto.

Naisten MM-kisojen lipunmyynti alkaa syyskuussa. Kisajärjestelyissä avustavien vapaaehtoisten haku alkaa myös syyskuun aikana. Yhteensä Naisten MM-kisoja toteuttamaan tarvitaan arviolta 400 hengen, pääosin vapaaehtoisista koostuva organisaatio.

Lue myös: Näin Suomi pelaa ensi kevään MM-kisoissa – Leijonat saa avauspelissä vastaansa Kanadan

Kommentoi Facebookissa