Naisten viestimitali harmittavan lähellä – Antti Aalto jatkoi Suomen mäkimaineen palauttamista

Antti Aalto oli Pekingin olympialaisissa normaalimäessä 12:s ja suurmäessä 17:s. (Kuva AOP)

Lauantai ei tuonut Suomelle mitaleita Pekingin olympiakisoissa.

OLYMPIALAISET Pekingin olympiakisoissa lauantai ei tuonut Suomelle mitaleita. Naisten 4×5 kilometrin viestissä Suomi taipui loppukirissä Ruotsille ja jäi neljänneksi.

– Korkealla se jälkimmäinen 2,5 km on se, missä niitä eroja tulee. Siinä onnistuttiin aika hyvin. Kun katsoo vapaan osuutta, oltiin ihan mitalitaistelussa siinä kohtaa. Tehtiin joukkueena se paras tulos, mitä tänään pystyttiin. Ei kauhean kauaksi jääty mitalista, eikä edes kultamitalista. Totta kai se harmittaa, kun tiedettiin, että se olisi ollut mahdollista. Onhan nelospaikka aika ikävä, kommentoi valmentaja Ville Oksanen Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Suomen joukkueessa hiihtivät Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Niskanen ja Pärmäkoski hiihtivät vapaan osuudet. Spekuloitavaa jäi siitä, mikä olisi ollut tulos, jos jompikumpi heistä olisi hiihtänyt perinteisen osuuden.

Mäkihypyssä Antti Aalto onnistui hienosti myös suurmäessä. Hän oli tuloksissa 17:s.

– Hypyt oli aika lähellä hyvää: toinen oli hyvä, mutta eka ei ihan onnistunut parhaalla tavalla. Kokonaisuudessaan ihan kiva päivä. Kyllä tässä hyvillä mielin täytyy olla, oli kauden parhaita kisoja nämä täällä. Hyviä asioita jää mukaan täältä. Hypyt oli parempia teknisesti kuin tänä talvena muuten. Ne otan mukaan ja lähden kehittämään omaa hyppäämistä, Aalto sanoi.

Norjan Marius Lindvik voitti suurmäen kilpailun. Normaalimäen kultamitalisti Japanin Ryoyu Kobayashi jäi nyt hopealle.

Ampumahiihdot jatkuivat suomalaisittain mollivoittoisesti. Tero Seppälä oli 10 kilometrin kilpailussa 24:s.

– Tietysti harmittaa. Kunto on ajoitettu tänne ja löysinkin hiihtovauhtia huomattavasti paremmin kuin normikisassa. Rohkeasti yritin ampua, mutta se ei tuottanut tänään tulosta. Auringon kanssa oli haastetta, tänään piti olla pilvinen päivä, mutta sen 15 minuuttiahan se paistoi, kun olin penkalla. Pipon alla oli lappu, jolla sitä peittää, mutta kyllä se vähän häiritsi, enkä pystynyt sellaista normaalia rentoa suoritusta tekemään, Seppälä sanoi.

Olli Hiidensalo oli tuloksissa 38:s, Heikki Laitinen 54:s ja Tuomas Harjula 92:s. Norjan Johannes Bö voitti kultaa.

Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat rytmitanssissa sijalla 16. Se toi heille jatkopaikan vapaatanssiin, joka on ohjelmassa maanantaina.

Turkkila ja Versluis ovat Suomen ensimmäinen pari olympialaisten jäätanssissa 28 vuoteen.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Naisleijonat murjoi Japanin – vastustajan peli päättyi kyyneliin

Kommentoi Facebookissa