Naisleijonat murjoi Japanin – vastustajan peli päättyi kyyneliin

Naisleijonat treeneissä. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat murjoi Japanin puolivälieräottelussa maalein 7-1. Maanantaina välierässä suomalaiset pelaavat Yhdysvaltoja vastaan.

JÄÄKIEKKO Naisleijonat ei antanut Pekingin olympiajääkiekon puolivälieräottelussa Japanille mitään saumaa. Suomi voitti ottelun murskaavasti 7-1.

Ottelusta odotettiin tasaisempaa näytelmää. Tunteenpurkaus olikin Japanilla pelin jälkeen kova ja purkautui itkuna.

Naisleijonat taas pääsi ottelussa odotetulle tasolleen. Turnauksen heikohkon alun jälkeen peli kulkee ja pronssimitaliodotukset ovat realistiset.

Hyökkääjä Sanni Hakala tuhlasi ottelussa maalipaikkoja, mutta sai myös kiekon sisään.

– Hienot fiilikset. Otettiin hieno voitto tästä. Saatiin paljon onnistumisia joka kentälle. Hyvä peli meiltä, Hakala totesi Sport Contentille.

Ottelusta odotettiin tasaisempaa koitosta. Naisleijonien murskaava alku näytti Japanille kuitenkin kaapin paikan ja Hakala totesikin hieman yllättyneensä, miten Japani tippui kyydistä.

– Tiedettiin, että Japani on tosi kova ja ovat pelanneet tosi hyvin. Alusta alkaen piti olla valmiita tähän peliin ja oltiinkin. Toisessa erässä taso vähän hiipui meiltä. Mutta onneksi parannettiin kolmanteen erään, Hakala sanoi.

Hakala teki turnauksen avausmaalinsa. Apina putosi selästä.

– Ei turhauttavaa ole (tehottomuus). Tietysti haluaisi paikoista tehdä maalin, mutta kyllä ne sieltä ajastaan tulee. Ei toikaan ollut mikään nätti maali. Sisään meni, hän sanoi maalistaan.

Suomen tähtihyökkääjä Petra Nieminen teki hänkin avausmaalinsa. Nieminen osui Japanin häkkiin peräti kolmesti.

– Hyvä, että Petu sai hyvän pelin tehojen kannalta. Petu on muutenkin pelannut hyvää turnausta. Hienoa, että teki hattutempun, Hakala iloitsi.

Naisleijonissa on riittänyt mediakohua Pasi Mustosen ja Noora Rädyn takia. Hakala ei ole keskustelua seurannut, mutta totesi alkusarjaa seuranneiden kolmen välipäivän tulleen tarpeeseen.

– Mä en henkilökohtaisesti seuraa. Välipäivät tuli tosi hyvään saumaan. Saatiin hyvin huilattua ja ladattua energiaa.

Maanantaina Naisleijonilla on edessään aivan erilainen ottelu. Vastaan tulee Yhdysvallat.

– Pitää tietysti olla valmis ja ladata energiat siihen peliin. Vauhti tulee varmasti olemaan ihan hirvittävä. Siinä ei pysty kyllä perässä hiihtämään yhtään, Hakala sanoi.

Naisleijonien ykkösketjua, jossa pelaavat Nieminen, Susanna Tapani ja Michelle Karvinen, pitää Hakala aivan USA:n joukkueen ketjujen tasoisena.

– Osaavat pelata hyvin. Tietty, koko eroa on. Hyvä, että meidän ykkösketju on saanut nyt tehoja. Tästä on hyvä jatkaa.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Leijonat jatkaa olympialaissa puhtaalla pelillä – vapautunut Mörkö löi sisään

Kommentoi Facebookissa