Leijonat jatkaa olympialaissa puhtaalla pelillä – vapautunut Mörkö löi sisään

Marko Anttila on voittanut olympiakultaa ja MM-kultaa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Suomi voitti Latvian maalein 3-1. Marko Anttila teki helpottavan maalin.

JÄÄKIEKKO Leijonat kaatoi olympiajääkiekon toisessa ottelussaan Pekingissä Latvian maalein 3-1. Latvia laittoi suomalaiset ahtaalle, mutta Leijonat pystyi kolmannen erän lopulla ratkaisemaan pelin edukseen Leo Komarovin ja Marko ”Mörkö” Anttilan maaleilla.

Anttila vapautui keskiviikkona koronakaranteenihotellista, jota myös vankilaksi Pekingissä kutsutaan. Valmistautuminen turnaukseen oli vaikeaa, mutta peli sujui Latviaa vastaan ihan hyvin.

– Ihan hyvin jalka nousi. Haasteita oli, eikä joukkuereenejä ollut hirveästi, itse asiassa ei yhtään periaatteessa. Mutta sehän on meidän homma olla valmiina. On siinä parannettavaakin vielä, mutta ihan ok startti, Mörkö analysoi peliään.

Latvia tiedettiin kovaksi joukkueeksi. Myös Ruotsin Latvia laittoi koville hävittyään sen ottelun 2-3.

– Tiedettiin kyllä, mitä tulee vastaan, kun niiden kanssa saa vääntää tässä KHL:ssä harva se vuosi. Sanotaan, että aikuisia isoja äijiä, jotka painii kovaa. Sen näki tossa. Ja ehkä meillä oli vähän vaisu alku peliin. Seuraavassa pelissä saa olla parempia. Mun mielestäni oltiin kuitenkin kärsivällisiä ja ansaittiin voitto, Anttila sanoi vastustajastaan.

Ja kolmannen erän lopulla Mörkö löi sitten sisään.

– Ainahan maali maistuu hyvältä. Ei niitä niin paljon ole, hän naurahti.

Monen päivän karanteenin tuska näkyi 2019 MM-kultasankarin tuuletuksessa.

– Totta kai. Tässä on ollut niin hirveä halu pelata. Nyt oli se päivä ja oli kyllä nautinto sinänsä, Mörkö kuvaili.

Mörkö myönsi, että Bratislavan tapahtumat tulivat alitajuntaan.

– Sinänsä paljon samaa. Silmät kiinni pistin sinnepäin ja sattui menemään. En tiedä, osuiko se itse asiassa Björnisen mailaan, mutta kaikki lasketaan. Tappoi niiden viimeisen mahdollisuuden lopussa.

Anttilalla ehti vierähtää edellisestä pelistä kuukauden verran. KHL jäi tauolle jo tammikuun puolivälissä koronatilanteen takia. Anttila ei edes muistanut, milloin pelasi viimeksi.

– Paha kysymys. Oli vähän nivusvaivaakin siinä Jokereiden kanssa. On siitä varmaan kuukausi ainakin.

Korona ja karanteenit ovat tuoneet paljon epävarmuutta, mutta Anttila korostaa, että henki on joukkueessa vahva,

– Oli vähän odottava fiilis joukkueessa. Kaikki on aika innoissaan. Saa olla ylpeä ilmapiiristä, kun on kaiken näköistä hälinää ollut. Ollaan kuitenkin oltu ytimessä, vaikka tänään huono alku olikin.

Sunnuntaina vastaan tulee Ruotsi.

– Tuttu vastus meille. Mun mielestäni he ovat pelanneet paremmin tänä vuonna kuin viime vuonna EHT:lla. Tosi hyvä joukkue vastassa. Pitää parantaa tästä kyllä, Anttila arvioi Tre Kronoria.

Ottelusta puolivälieräpaikkaan tarvitaan vähintään tasapeli varsinaisella peliajalla, joka sekään ei välttämättä riitä. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen menevät suoraan puolivälieriin.

– En ole kattonut muiden lohkojen tilanteita, mutta yksi peli tulisi vähemmän. Se on varmaan se isoin asia, Mörkö arvioi Ruotsi-pelin asetelmaa.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Iivo Niskanen kultatunnelmistaan – ”Pikkuisen panta löystyy pään ympäriltä”

Kommentoi Facebookissa