Näpistelijä sekä häirikkö painivat vartijoiden kanssa – poliisi otti kaksi miestä kiinni

Kauppakeskuksessa sekä marketissa häiriköineet miehet päätyivät poliisipartion huomaan. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi otti Lahdessa kiinni miehet, jotka olivat vastustaneet vartijoita.

POLIISITEHTÄVÄT Hämeen poliisi kertoo, että poliisi sai perjantaina iltapäivällä tehtävän Lahden keskustassa sijaitsevaan kauppakeskukseen, jossa oli otettu kiinni häiriötä aiheuttanut mies. Vartija oli poistanut kauppakeskuksesta henkilöä, joka oli jo aiemmin samana päivänä poistettu paikalta kahteen kertaan.

Mies oli käyttäytynyt tilanteessa uhkaavasti ja vastusti poistamista voimakkaasti myös fyysisesti. Vartija oli joutunut käyttämään tilanteessa voimakeinoja ja laittamaan miehelle käsiraudat kiinnioton yhteydessä. Paikalle saapunut poliisipartio otti miehen kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Hieman yli 40-vuotiasta miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Toisessa tapauksessa poliisi sai ilmoituksen Lahden keskustassa sijaitsevassa marketissa vartijaa vastustavasta näpistelijästä. Paikalla selvisi, että noin kolmekymppinen mies oli laittanut kaupassa reppuunsa alkoholia ja pyrki poistumaan kassan ohi maksamatta tuotteita.

Vartija oli ottanut miehen kiinni, mutta mies oli hetken kuluttua alkanut vastustaa kiinniottoa voimakkaasti. Vartija oli joutunut viemään miehen maahan ja laittamaan tälle käsiraudat. Miestä epäillään näpistyksestä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, hänet otettiin kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Lue myös: Mies uhkasi ampua ravintolan järjestyksenvalvojan – poliisi rauhoitti häirikön OC-kaasulla

Kommentoi Facebookissa