Närpiön kiskontatutkinta laajenee – rahaa ja omaisuutta haettu vakuustakavarikkoon

Närpiö on tunnettu tomaatinkasvatuksestaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisilla on kiinniotettuna useita henkilöitä liittyen ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvaan kokonaisuuteen.

KISKONTA Helsingin poliisilaitos on tiedottanut yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa ottaneensa kiinni neljä henkilöä liittyen ulkomaalaisten työntekijöiden kiskontakokonaisuuteen.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi närpiöläisen yrittäjäpariskunnan rikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä on yhä tutkintavankeudessa ja toinen on vapautettu viime viikon loppupuolella. Rikoksesta on epäiltynä myös viides, ulkomailla oleskeleva henkilö.

Pohjanmaan poliisilaitos sai juttukokonaisuudesta ensimmäisen vihjeen jo loppuvuodesta 2018. Tällä viikolla on kerrottu uusista kiinniotoista kiskontakokonaisuuteen liittyen, kourallinen epäiltyjä otettiin kiinni eri paikoista Närpiössä. Kotietsinnöillä on löytynyt huomattava summa rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon.

Nyt tiedotetuissa tapauksissa epäiltyjen ja uhrien kansalaisuus, asuinpaikka ja työskentelyala ovat yhdistävänä tekijänä. Tammikuussa kiinniotettujen ja nyt kiinniotettujen henkilöiden välillä ei vaikuttaisi olevan muuta yhteyttä. Epäilty pariskunta on Suomessa jo pitkään asunut, heidän epäillään houkutelleen maanmiehiään Vietnamista Suomeen töihin ylisuurta korvausta vastaan.

Poliisilla on koko vyyhtiin liittyen tiedossa kymmeniä uhreja. Lopullisten uhrien lukumäärä ja lopullisten rikosilmoitusten määrä täsmentyy vielä esitutkinnan aikana. Poliisi selvittää osana vyyhtiä yksittäisten kasvihuoneyrittäjien tietoisuutta työntekijöidensä tilanteesta ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Tapaukseen liittyviä vihjeitä otetaan edelleen vastaan ja niitä voi lähettää sähköpostitse ihmiskauppa@poliisi.fi tai vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Lue myös: Ravivalmentaja myi tonnin hevosen 13 000 eurolla – tuomio tuli kiskonnasta

Kommentoi Facebookissa