Ravivalmentaja myi tonnin hevosen 13 000 eurolla – tuomio tuli kiskonnasta

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että hevosen myyntihinta on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että hevosen myyntihinta on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen. (Kuva AOP)

Ostaja kertoi, että runsas alkoholin käyttö esti järkevän ajattelun, kun hevoskauppaa hierottiin.

KISKONTA Pirkanmaan käräjäoikeus on langettanut vankeustuomion ravivalmentajalle, joka myi 1000 eurolla ostamansa hevosen eräälle naiselle 13 000 eurolla. Hevoskauppa tehtiin juhannuksena 2016.

Tamperelaisnainen oli joutunut keväällä lomautetuksi. Kun töihin ei tarvinnut lähteä, hän oli käyttänyt runsaasti alkoholia vapusta lähtien. Juhannuksen aikoihin nainen oli juhlinut miesystävänsä kanssa kesämökillä useita päiviä. Mökille tuli miesystävän tuntema ravivalmentaja. Hän ryhtyi kauppaamaan naiselle konkurssipesästä tonnilla ostamaansa orivarsaa.

Nainen oli myynyt asuntonsa, joten hänellä oli rahaa hevoskauppoihin. Kertomansa mukaan nainen ei tiennyt ravihevosista ja raveista yhtään mitään. Ostajaehdokas kävi kaksi kertaa katsomassa hevosta. Hänen mielestään kyseessä oli komea, suloinen, hellyttävä eläin.

Ravivalmentaja pyysi varsasta 15 000 euroa.

– Ei kai se niin kallis ole? totesi ostajaehdokas.

Ravivalmentaja alensi hintaa kahdella tonnilla, 13 000 euroon. Sillä hinnalla kaupat lyötiin lukkoon. Jälkeenpäin nainen tuli katumapäälle. Hän kertoi, että kyseessä oli impulsiivinen heräteostos. Hän kertoi myös, että runsas alkoholin käyttö esti järkevän ajattelun silloin kun hevoskauppaa hierottiin.

Syyttäjän mukaan vuoden ikäisten hevosten keskimääräinen kauppahinta varsahuutokaupassa on 4300 euroa. Naisen hankkiman hevosen hinnassa oli ilmaa 8700 euroa. Myyjälle luettiin syyte kiskonnasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että hevosen myyntihinta 13 000 euroa on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen. Hevosen myynyt ravivalmentaja tuomittiin kiskonnasta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Valmentaja määrättiin myös maksamaan hevosen ostaneelle naiselle korvausta 8700 euroa.

Erään todistajan mukaan kaupankäynnin kohteena olleen hevosen sukulaisissa on menestyneitä ravureita. Varsan isäori oli hankittu Amerikasta Saksaan 100 000 euron hinnalla. Kiskurihintaan myyty hevonen kiertää Suomen raviratoja ruunattuna ja uuden omistajan saaneena.

Kiskonnan uhriksi joutunut nainen kertoi, että hän on saanut apua alkoholiongelmaansa ja palannut takaisin työelämään.

Lue myös: Syyte törkeästä kiskonnasta – isännöitsijä osti perintöasunnon pilkkahintaan

Kommentoi Facebookissa