Näyttelijä Ritva Valkama on kuollut – esiintyi estradilla peräti seitsemällä vuosikymmenellä

Ritva Valkama Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2010.

Ritva Valkama Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2010. (Kuva AOP)

Pitkän linjan näyttelijä tuli tutuksi televisionkatsojille erityisesti viihdeohjelmista.

NÄYTTELIJÄ Näyttelijä Ritva Valkama menehtyi perjantaina Helsingissä pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 87-vuotias. Valkama työskenteli pitkän uransa aikana teatterissa peräti seitsemällä vuosikymmenellä.

Vuonna 1932 syntynyt Ritva Valkama valmistui teatterikoulusta vuonna 1956 ja sai teatterikiinnityksiä niin Helsinkiin, Hämeenlinnaan kuin Tampereelle. Hän esiintyi lisäksi 17 elokuvassa ja tuli tutuksi televisionkatsojille erityisesti viihdeohjelmista.

Viihdesarjassa Parempi myöhään… 1970-luvun lopulla Ritva Valkama esiintyi Pentti Siimeksen kanssa niin saumattomasti yhdessä, että suuren yleisön keskuudessa heidän luultiin olevan jopa oikea aviopari. Ritva Valkama oli naimisissa vuonna 2010 menehtyneen Pertti Palon kanssa. Heidän tyttäristään Sanna-Kaisa Palo on jatkanut suvun näyttelijäperinnettä.

Ritva Valkama jäi eläkkeelle vuonna 1994, mutta hänet nähtiin edelleen näyttämöllä. Yksi ikimuistoisimmista produktioista oli Helsingin kaupunginteatterin Kvartetti, jossa esiintyivät myös Lasse Pöysti, Kyllikki Forssell, Pentti Siimes sekä hänen tilalleen tullut Antti Litja. Esityskertoja oli kaikkiaan 481 ja katsojia 166 958.

Valkaman viimeiseksi näyttelijäntyöksi jäi rooli Kari Hotakaisen kirjoittamassa Ihmisen osassa vuonna 2013. Ritva Valkama sai Pro Finlandian vuonna 1986 sekä teatteritaiteen valtionpalkinnon vuonna 2000.

Lue myös: Kirjailija ja elokuvaohjaaja Jörn Donner on kuollut – kulttuurivaikuttaja menehtyi pitkäaikaiseen keuhkosairauteen

Kommentoi Facebookissa