Neljä pistettä tarvitseva Lewis Hamilton ei tule kylläiseksi – tyrmää kohusiirron

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen.

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Lewis Hamilton tarvitsee maailmanmestaruutensa varmistamiseen enää neljä pistettä. Ne heltiävät kilpailun kahdeksannella tilalla.

FORMULA 1 Lewis Hamiltonille tarjoutuu sunnuntaina Texasin Austinissa erinomainen tilaisuus F1-uransa kuudennen maailmanmestaruutensa varmistamiseen. Hänelle riittää mestaruutensa varmistamiseen kilpailusta kahdeksas tilakin.

Hamiltonin ainoa uhkaaja mestaruustaistelussa on Valtteri Bottas. Mestaruuteen mieliäkseen Bottaksen olisi voitettava kaikki kilpailut, eikä sekään riitä, jos Hamilton kerää kolmesta kilpailusta neljä pistettä.

Hamiltonille tämän kauden mestaruus tulee olemaan hänen uransa kuudes. Hän on mestaruuden voittaessaan enää yhden mestaruuden päässä Michael Schumacherin mestaruusennätyksestä.

Hamilton saavutti viime sunnuntaina Mexico Cityssa uransa 83. F1-osakilpailuvoittonsa. Schumacherin kaikkien aikojen voittoennätyksestä Hamilton on enää kahdeksan voiton päässä.

Menestys ei näytä kuitenkaan kyllästyttävän. Hamilton on nyt vahvistanut, että taistelu titteleistä tulee jatkumaan hänen osaltaan myös kaudella 2021.

Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen. F1-sarja kokee vuonna 2021 merkittäviä muutoksia ja Hamilton, 34, haluaa olla siinä mukana.

– Mitään ei ole kiveen kirjoitettu, mutta haluan olla yksi tuon uuden aikakauden pioneereista, Hamilton viittaa Express-lehdessä kauden 2021 puoleen.

– Rakastan ja nautin tätä työtä. En näe mitään syytä lopettaa uraani ensi kauden jälkeen, Hamilton jatkaa.

Hamilton antaa samalla vahvan vinkin siitä, missä ura kaudella 2021 jatkuu. Kohusiirto Ferrarille voidaan jo käytännössä unohtaa.

– Pidän aina haasteista ja tämä tiimi on osoittanut olevansa niihin valmis, Hamilton kehuu Mercedestä.

Austinissa on ajettu F1-kisoja vuodesta 2012. Hamilton on voittanut radalla 2012, 2014, 2015, 2016 ja 2017.

Kimi Räikkönen katkaisi pitkän voitottoman jaksonsa vuosi sitten ajamalla Austinissa Ferrarilla ykköseksi. Jäämies oli voittanut edellisen kerran vuonna 2013 Australiassa.

Nyt Räikkönen tuskin taistelee Alfa Romeolla voitosta. Hänen tavoitteenaan on katkaista kuuden kilpailun pisteetön putkensa.

– Minulla on hyviä muistoja Austinista, varsinkin viime vuoden kilpailusta. Mutta sillä viime vuoden voitolla ei ole merkitystä, kun astun auton rattiin tänä viikonloppuna. Jokainen uusi kilpailu on erilainen. Meidän täytyy keskittyä tekemään työmme, jos haluamme MM-pisteille, Räikkönen sanoi.

Suomalaiskuljettaja on voittanut Yhdysvalloissa F1-kilpailun neljästi. Keijo Rosberg oli ykkönen Dallasin katuradalla 1984 ja Detroitin katuradalla 1985. Keke ajoi voittonsa Williamsilla.

Mika Häkkinen juhli Yhdysvaltain maaperällä voittoa Indianapolisissa 2001. Voitto jäi Häkkisen upean uran viimeiseksi.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Lewis Hamilton ykkönen rikkinäiselläkin autolla – Valtteri Bottas toipui romutuksestaan

Kommentoi Facebookissa