Nelostila harmitti Kerttu Niskasta – mitali realistinen tavoite seuraavalta matkalta

Kerttu Niskanen voitti Sotshissa 2014 kaksi olympiamitalia. (Kuva AOP)

Therese Johaug voitti 10 kilometrin yhdistelmähiihdon olympiakultaa. Kerttu Niskanen sijoittui neljänneksi.

HIIHTO Pekingin olympialaisten maastohiihdon käynnistänyt naisten 15 kilometrin yhdistelmäkisa oli suomalaisittain hyvä esitys. Mitalia ei Suomeen kuitenkaan tullut.

Kerttu Niskanen sijoittui neljänneksi. Hän taisteli loppuun asti mitalista, mutta joutui taipumaan lopputaistossa Venäjän Natalia Neprjajevalle ja Itävallan Teresa Stadloberille.

Voittajan nimi ei yllättänyt. Norjan Therese Johaug karkasi muilta jo vapaan osuuden alussa. Hän olikin täysin ylivoimainen.
Niskasta nelostila harmitti. Olihan mitali lähellä.

– Ei voi valehdella, ettei harmitusta olisi. Se mitali kiilsi siinä aika lähellä silmissä, Niskanen sanoi Olympiakomitean mukaan.

– Tuonne pitkän mäen päälle olin vielä hyvin tuntumassa ja tiesin, että se on hyvä, kun lähdetään laskemaan, ja että se on ihan sama, onko siinä ihan perässä vai muutaman metrin jäljessä. Tuohon ihan loppuun Neprjaeva ja Stadlober viritti sitten kirin, johon en pystynyt enää vastaamaan, Niskanen jatkoi.

Krista Pärmäkoski oli seitsemäs. Vastaavalla matkalla Pyeongchangissa 2018 hän oli ottanut olympiapronssia.

Suomen joukkueen kokonaispanos oli ihan hyvä. Johanna Matintalo oli tuloksissa 12:s ja Anne Kyllönen 22:s

Päävalmentaja Teemu Pasanen korosti Suomen vahvaa joukkuepanosta,

– Suomen joukkue oli tänään paras maiden välisessä vertailussa. Venäjä oli toinen. Urheilijat ovat kunnossa ja huolto onnistui myös, Pasanen sanoi.

Seuraavaksi hiihdetään 10 kilometrin kisa perinteisellä tyylillä. Sille matkalle sekä Niskanen että Pärmäkoski lähtevät mitalisuosikkeina. Myös naisten viestin osalta näyttää lupaavalta.

Teksti Otto Palojärvi, Zhangjiakou

Lue myös: Pekingin kiistellyt olympiakisat avattiin – kiinalaiset taputtivat Xi Jinpingille hurmiossa

Kommentoi Facebookissa