Nettipetosmiehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta – ”Ei ollut aikomustakaan toimittaa tavaraa tilaajalle”

Syyttäjä vaatii tamperelaismiehelle ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa verkossa tehdyistä petoksista. (Kuvituskuva Fotolia)

Menneisyyttä miehellä on sen verran, että tuomioon esitetään koventamisperustetta.

NETTIPETOKSET Netissä tehdyt petokset ovat viime aikoina olleet paljonkin esillä. Tamperelaismiehelle on nyt luettu syyte useista petoksista.

Mies oli myynyt Tori.fi-palvelussa muun muassa kenkiä ja laukkuja, hintahaarukka oli 80–103 euroa. Rahat tulivat tilille, mutta syyttäjän mukaan miehellä ei ollut aikomustakaan toimittaa tavaraa tilaajalle.

Syyte tuli myös rahanpesusta. Mies oli ostanut kuuluisalta ”tuntemattomalta henkilöltä” 350 eurolla Cube Nuroad Ex -polkupyörän. Hän oli yrittänyt myydä sitä Fillaritori.fi-palvelussa 950 eurolla saadakseen hyötyä 600 euroa.

Syyttäjän mukaan mies on tiennyt tai hänen olisi pitänyt tietää, että polkupyörä on rikoksella hankittu. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kolmen kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan miehen aikaisempi rikollisuus on otettava huomioon tuomion koventamisperusteena.

Lue myös: Sähköpolkupyörässä oli tarkka paikannin – poliisi löysi kotietsinnässä vorolta tuhansien eurojen arvosta tavaraa

Kommentoi Facebookissa