New Yorkin räjähdys oli terrori-iskun yritys – bangladeshilainen 27-vuotias mies rakensi itse putkipommin

Akayed Ullahin yrittämän Port Authorityn bussiterminaalin iskun vahingot jäivät lopulta vähäisiksi.

Akayed Ullahin yrittämän Port Authorityn bussiterminaalin iskun vahingot jäivät lopulta vähäisiksi. (Kuva AOP ja TLC)

Räjähdyksessä itse loukkaantunut Akayed Ullah sanoo hyökkäyksen syyn olleen Israelin toimet Gazassa.

TERRORI-ISKU Kotitekoista pommia yllään kantanut mies laukaisi räjähteensä maanantaina New Yorkissa, Port Authorityn bussiterminaalin jalankulkutunnelissa. Kolme sivullista henkilöä loukkaantui ja räjähdys terminaalissa aiheutti kaaoksen lähialueilla.

CNN:n mukaan viranomaiset ovat vahvistaneet tekijän olevan 27-vuotias Akayed Ullah, joka kertoi tutkijoille tekonsa syyn olleen Israelin viimeaikaiset toimet Gazassa. Ullah on Bangladeshista kotoisin, mutta hän asui Brooklynissa. Yhdysvaltoihin hän oli saapunut vuonna 2011 F43-perheviisumilla, joka myönnetään amerikkalaisten kansalaisten lasten sisaruksille.

Ullahilla oli Taxi & Limousine -komission myöntämä maaliskuusta 2012 maaliskuuhun 2015 voimassa ollut taksilupa, jota ei ollut uudistettu. On epäselvää, ajoiko hän lainkaan taksia.

Itsetehty räjähde oli jonkinlainen putkipommi, jonka Ullah oli kiinnittänyt itseensä tarranauhoilla ja vetoketjuilla. Häntä hoidetaan CNN:n mukaan Bellevuen sairaalassa käsien ja vartalon vammojen johdosta. Muiden loukkaantuneiden vammat ovat lievempiä.

AP:n haastattelemien poliisilähteiden mukaan Ullah oli saanut vaikutteita äärijärjestö Isisiltä, mutta yritti todennäköisesti iskua yksin.

Kommentoi Facebookissa