Suomen ja Viron pääministerit tiivistävät maiden taloussuhteita – tunnelihankkeesta erillinen kokous

Suomen ja Viron pääministerit keskustelivat pitkään Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeesta.

Suomen ja Viron pääministerit keskustelivat pitkään Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeesta. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Ensimmäinen Viron ja Suomen hallitusten välinen yhteisistunto järjestetään loppukeväästä Suomessa.

TALOUS Pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas keskustelivat maanantaina maiden kahdenvälisten taloussuhteiden kehittämisestä sekä ajankohtaisista EU-kysymyksistä. Pääministerit tapasivat Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä.

Pääministerit päättivät syventää entisestään maiden välistä yhteistyötä. Juha Sipilä ja Jüri Ratas sopivat, että ensimmäinen Viron ja Suomen hallitusten välinen yhteisistunto järjestetään loppukeväästä Suomessa.

Tämän lisäksi pääministerit keskustelivat pitkään Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeesta. Toteutuessaan hanke toisi kaupunkien ja maiden välisen yhteistyön täysin uudelle tasolle. Pääministerit järjestävät helmikuussa erillisen kokouksen asian tiimoilta. Sipilä ja Ratas ovat valmiita edistämään hanketta, jos selvitystyö osoittaa, että taloudelliset edellytykset ovat olemassa.

– Meidän on tärkeää jatkaa ja syventää alueellista yhteistyötä maidemme välillä kaikin tavoin. Nyt sopimamme yhteiset tapaamiset tukevat tätä tavoitetta. Yhteistyömme on hyvä esimerkki muillekin EU-maille, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

Pääministerien EU-keskustelussa keskeisin aihe oli Euroopan komission esitys EMU:n kehittämisestä, mikä on esillä myös euro-maiden huippukokouksessa Brysselissä perjantaina.

– Olemme Viron kanssa samaa mieltä siitä, että meidän pitää ensin toteuttaa jo sovitut asiat. Jokainen jäsenmaa on ensisijaisesti itse vastuussa oman taloutensa ja kilpailukykynsä kehittämisestä, pääministeri Sipilä kertoi.

Kommentoi Facebookissa