NHL-kauppoja käydään kiivaasti Floridassa – Jagr ja Jokinen ulos, Säteri sisään

Nyt 45-vuotiaalla Jaromir Jagrilla on takana 23 kautta NHL-kaukaloissa.

Nyt 45-vuotiaalla Jaromir Jagrilla on takana 23 kautta NHL-kaukaloissa. (Kuva AOP)

Florida Panthers nuorentaa joukkuettaan eikä uusi sopimuksia kokeneiden pelimiesten kanssa.

JÄÄKIEKKO Floridan aurinkoisessa osavaltiossa nautitaan kesän lämmöstä, ja varsinkin pelaajakaupat käyvät kuumina. Florida Panthersin nuori tamperelaistähti Aleksander Barkov, 21, järkyttyi viikonvaihteessa luettuaan lehdestä, että joukkue ostaa Jussi Jokisen, 34, sopimuksen ulos.

Kokenut Jokinen ehti hyökätä Panthersin paidassa kolme kautta ja oli kahtena viimeisenä kautena myös joukkueen varakapteeni. Mutta ei tässä vielä kaikki. Jaromir Jagr joutuu myös etsimään uuden joukkueen. Heinäkuussa vapaaksi agentiksi Floridasta siirtyvä Jagr on 45-vuotias, joten tshekkilegenda joutuu lisäksi jo miettimään, missä haluaa päättää mittavan kiekkouransa.

Ilman suomalaista juttukaveria ei Barkov kuitenkaan jää, sillä 27-vuotias maalivahti Harri Säteri siirtyy seuraan KHL-joukkue Vitjaz Podolskista, jossa hän torjui kiekkoja viimeiset kolme kautta. Maajoukkueessakin nähty Säteri on lähtöisin Tampereelta ja Tapparasta, aivan kuten Barkovkin.

Floridasta on tulossa todellinen Tappara-joukkue, sillä jo aikaisemmin on uutisoitu Liigan pistepörssin voittajan Henrik Haapalan siirtyvän pantteripaitaan. Eikä sekään riittänyt, sillä tänään joukkueen GM Dale Tallon ilmoitti seuran tehneen kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen Sebastian Revon kanssa.  Lahtelaislähtöinen Repo hyökkäsi viime kaudella kirvesrinnoissa.

Dallas Stars osti aikaisemmin ulos maalivahtinsa Antti Niemen, 33, sopimuksen. Myös Niemi on löytänyt töitä, sillä Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins teki vuoden sopimuksen hänen kanssaan. Niemi on itsekin voittanut Stanley Cupin vuonna 2010 Chicago Blackhawksin paidassa.

  • EDIT 18:45: Lisätty Sebastian Revon sopimus

Kommentoi Facebookissa