NHL-vaikeudet eivät yllätä – ”Ei ihmekään, että Puljulla tai Kaapolla on ollut siellä vaikeuksia”

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa.

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa. (Kuva AOP)

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei ole yllättynyt, että Kaapo Kakolla on ollut NHL:ssä haastava alku. Ongelmia on myös New York Rangersissa.

JÄÄKIEKKO Suomi on tuottanut viime vuosina useita jääkiekon nuorisotähtiä, joista moni on tehnyt NHL:ssä läpimurtonsa jo debyyttikaudellaan. Jesse Puljujärvellä ja Kaapo Kakolla on ollut kuitenkin vaikeampaa.

Puljujärvi palasi tänä syksynä Suomeen hakemaan vauhtia Oulun Kärpistä. Kakko on vielä toistaiseksi mukana New York Rangersissa, vaikka peli ei ole siellä hänellä kulkenut.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen muistuttaa NHL-kaukalon haasteiden vaativan muutoksia pelityyliin.

– Pulju pystyy pelaamaan Euroopassa hyvin ketä vastaan tahansa. Siitä ei ole kahta sanaakaan. Mutta Pohjois-Amerikassa se peli on vähän erilaista. Siellä ei pysty liikkumaan yhtä paljon. Siihen pitää pystyä nopeasti sopeutumaan. Onhan siellä Kaapollakin ollut vähän vaikeuksia, Jalonen toteaa.

Jalosta Puljujärven ja Kakon vaikeudet eivät ole yllättäneet.

– Ei se ole ihmekään, että nuorilla pelaajilla, kuten Puljulla tai Kaapolla on ollut siellä vaikeuksia. Onhan se kuitenkin maailman paras sarja ja siellä on maailman parhaat pelaajat. Alle 20-vuotiaita kavereita on niin vähän, jotka sen paikan ja ison roolin siellä ottaa. Pitää olla vaan kärsivällinen. Aikaa pojilla kuitenkin on.

Sekin vaikuttaa Kakon tilanteeseen, ettei New York Rangers ole kovinkaan hyä joukkue.

– En mä yllättynyt ole yleisellä tasolla. Jos pelaa joukkueessa, joka ei ole kovinkaan hyvä, kuten Rangers ei tällä hetkellä ole kovin hyvä, niin se vaatimustaso on vielä vähän isompi. Ja kenen kanssa pelaat, mikä sun rooli on. Näillä kaikilla asioilla on merkitystä, painottaa Jalonen.

Vuonna 2001 Kakko on todella merkittävä lahjakkuus, jonka New York Rangers varasi viime kesänä numerolla kaksi. Jalonen on vakuuttunut, että Kakko tulee pelaamaan vielä merkittävän NHL-uran.

– Kyllä mä uskon, että Kaapo osaa tilanteen hallita. Tietenkin tarvitaan vähän apua taustalla, mutta kaikki eväät on kuitenkin olemassa.

Jalonen muistuttaa, että valmennusjohto ajattelee NHL:ssä joukkueen etua. Nuoren huippulahjakkuuden tukemiseen ei ole tulosten kustannuksella liikaa varaa.

– Ei valmentajat ajattele Puljua, eikä Kaapoa, vaan sitä joukkueen kokonaisuutta. Eivät ajattele yksittäistä pelaajaa. Siinä voi yksittäinen pelaaja kärsiä, mikä on ihan luonnollista. Se kuuluu kaikilla nuorilla pelaajilla kehitysprosessiin. Joskus tulee vaikeita aikoja, toteaa Jalonen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jesse Puljujärvi palaa Leijoniin – ”Nyt hän saa pelata semmoista lätkää, jossa on parhaimmillaan”

Kommentoi Facebookissa