Mörkö löi uskomattoman maalin sisään – se ei lohduttanut Jokereita Moskovassa

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa.

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa. (Kuva AOP)

Jokerit hävisi Moskovassa Spartakille, vaikka Mörkö löi sisään Jokereiden pelatessa kolmella viittä vastaan.

JÄÄKIEKKO Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa tappioon hävittyään Spartakille Moskovassa 2-4. Jokerit ei esittänyt parasta peliään eikä saanut paikoistaan sisään.

Haparoivasti tällä kaudella pelannut Antti Niemi ei ollut Jokereiden maalilla ensimmäisessä erässä parhaimmillaan ja Spartak siirtyikin nopeasti 2-0 -johtoon. Ahti Oksanen kavensi 1-2:een Spartakin maalivahdin Julius Hudacekin haparoitua ja erän lopulla Marko Anttila tasoitti uskomattomalla maalillaan 2-2:een.

Anttila sai kiekon haltuunsa Jokereiden pelatessa kahden miehen alivoimalla. Mörkö pääsi läpiajoon ja löi sisään, kuin jääkiekon MM-kisoissa konsanaan.

Alivoimamaali kolmella viittä vastaan on jääkiekossa harvinaisuus. KHL:n 11 vuotta jatkuneen historian aikana vain kahdeksan pelaajaa on siinä onnistunut.

Anttilan maali jäi Jokereille kuitenkin laihaksi lohduksi. Patrik Hersley maalasi Spartakin toisessa erässä johtoon ja lopussa moskovalaisryhmä osui tyhjiin.

– Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa; liikumme ja luistelemme hyvin. Mutta sellainen pieni henkinen väsymys ehkä näkyi syöttämisessä ja laukomisessa laadun puutteena. Paljon jäi kiekkoja myös keskialueelle, mikä haittasi peliämme, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa tiedotteessa.

Tehottomuus ratkaisi.

– Paljon oli paikkoja kahdessa viimeisessä erässä ja hyviä asioita löytyi pelistä, mutta nolla pistettä oli tuloksena. Silloin ei paljon lauluja lauleta, Marjamäki painotti.

Jokerit pelaa ennen ensi viikon maaottelutaukoa vielä kaksi kotiottelua. Torstaina vastaan tulee Lokomotiv Jaroslavl.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL-vaikeudet eivät yllätä – ”Ei ihmekään, että Puljulla tai Kaapolla on ollut siellä vaikeuksia”

Kommentoi Facebookissa