Jesse Puljujärvi palaa Leijoniin – ”Nyt hän saa pelata semmoista lätkää, jossa on parhaimmillaan”

Jesse Puljujärvi palasi Edmontonista Ouluun.

Jesse Puljujärvi palasi Edmontonista Ouluun. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi on aloittanut kautensa SM-liigassa ”NHL-maitojunan” jälkeen vakuuttavasti. Hänet valittiin myös Leijoniin.

JÄÄKIEKKO NHL:stä ”maitojunalla” Eurooppaan palannut Jesse Puljujärvi tekee paluun Leijona-paitaan, kun hänet valittiin ensi viikolla Helsingissä pelattavaan Karjala-turnaukseen. Puljujärvi on pelannut SM-liigassa vahvasti ja mies ansaitsi paikkansa A-maajoukkueessa.

Oulun Kärpissä Puljujärvi on aloittanut kautensa vahvasti. 16 ottelussa hän on tehnyt kymmenen maalia ja syöttänyt kuusi.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen katsoo Puljujärven pelaavan Euroopan tasoon nähden todella korkealla tasolla.

– Hän on hyvin aloittanut kautensa Kärpissä ja on ollut hienoa seurata sitä. On kiva kattoa, miten Pulju pärjää näissä meidän karkeloissa vähän kovempia vastustajia vastaan. Hän pelasi jo tosi hyvin Skellefteåa vastaan, joka on kuitenkin Euroopan parhaita joukkueita. Mun mielestäni hyvältä näyttää hänen kehityksensä tällä hetkellä, Jalonen toteaa.

Puljujärvi jäi kolmen kauden aikana Edmonton Oilersin NHL-joukkueessa vähälle peliajalle. Jalosen mukaan päätös paluusta Eurooppaan oli Puljujärveltä oikea ratkaisu.

– Mun mielestäni se kertoo, että hän on rohkea kaveri. Moni voi just pelätä, että voi tulla arvosteluja siitä, että ei ottanut paikkaa NHL:ssä.

Puljujärvi saa Kärpissä paljon peliaikaa ja pystyy kehittymään.

– Hyvä, että ymmärsi sen itsekin asioidenhoitajiensa kanssa. Nyt saa pelata täällä semmoista lätkää, missä hän on parhaimmillaan. Ensin pitää pistää itseluottamus kuntoon ja sitä hän tällä hetkellä tekeekin ja auttaa joukkuettaan voittamaan, Jalonen arvioi.

Jalonen muistuttaa, että Puljujärvi on todella nuori pelaaja. Hänen osaltaan NHL-ura ei ole missään tapauksessa ole pyyhitty pois suunnitelmista.

– Kun miettii hänen ikäänsä, niin hän on 21-vuotias. Kun miettii, milloin meidän parhaat pelaajat lähti NHL:ään. Teemu Selänne taisi olla 22-vuotias. Filppula ja Koivun Mikko taisivat mennä 21-vuotiaina ja pelasivat vuoden AHL:ssä. Ei tässä Jesselläkään mikään kiire ole.

Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Puljujärvi voi olla ensi kaudella valmis NHL-läpimurtoonsa.

– Uskon, että tää on paras paikka hänelle henkisesti saada itsensä sille tasolle, että pystyy taas kamppailemaan ensi kaudella viimeistään NHL-paikasta, Jalonen toteaa.

Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen painottaa, että Puljujärvi lunasti paikkansa A-maajoukkueessa hyvillä esityksillään. Paikka ei suinkaan ollut automaattinen.

– Puljujärvi tuli Suomeen ja on pelannut hyvin. Ei se ollut automaatio, että on mukana maajoukkueessa, kun palasi Suomeen. Hän on koko ajan parantanut, Lehtinen sanoi.

Lehtisen mukaan paluu Suomeen on tuonut Puljujärvelle tarvittavaa itseluottamusta.

– Viime kausi oli hänelle Edmontonissa vaikea, joten tosi hyvä, että tilanne on rauhoittunut. Hän saa pelata tuolla Kärpissä. Hyvä, että meni tuttuun paikkaan. Se on varmasti auttanut.

Puljujärven tavoin mukana Karjala-turnauksessa on toinen Kärppiin siirtynyt viime kauden NHL-kiekkoilija Juho Lammikko. Hän on SM-liigan pistepörssissä kolmantena tehoillaan 7+12=19.

– Hyvä, että Pulju on pelannut Lammikon kanssa. He ovat hyvä parivaljakko. Kiekollinen peli on parantunut. On ollut kiva katsoa, iloitsee Lehtinen.

Lammikko jäi Florida Panthersin NHL-joukkueessa viime kaudella vähälle peliajalle. Leijona-paidassa Lammikko voitti NHL-kautensa jälkeen MM-kultaa ja Kärpissä hänen pelinsä on rullannut todella hyvin.

– Hän pelasi NHL:ssä viime kaudella 40 ottelua ilman maalia. Mutta kun tietää hänen historiansa, miten hän on tehoillut. NHL:ssä hän oli eri roolissa oltuaan alivoimapelaaja. Nyt hän pelaa kiekollista peliä ja on ylivoimassa. Viime kaudella hänen kiekollinen pelaamisensa ei ollut niin vahvaa, mutta nyt se on tullut takaisin. Potentiaalia löytyy sillä puolella, toteaa Lehtinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien maailmanmestari osasi odottaa seurasiirtoa – ”Vähän laskeskelin yksi plus yksi”

 

Suomen joukkue Karjala-turnauksessa

Maalivahdit: Olkinuora Jussi (Admiral Vladivostok), Säteri Harri (Sibir Novosibirsk)

Puolustajat: Eronen Teemu (Jokerit), Hietanen Juuso (Dynamo Moskova), Lehtonen Mikko (Jokerit), Lindbohm Petteri (Lausanne HC), Niemelä Mikko (Kärpät), Nikkilä Petteri (HPK), Ohtamaa Atte (HC Lugano), Pokka Ville (Avangard Omsk), Vainio Juuso (JYP), Vittasmäki Veli-Matti (Tappara)

Hyökkääjät: Aaltonen Miro (HK Vitjaz), Anttila Marko (Jokerit), Haapala Henrik (Jokerit), Hartikainen Teemu (Salavat Julajev Ufa), Ilomäki Arttu (Luleå HC), Kuusela Kristian (Tappara), Lammikko Juho (Kärpät), Manninen Sakari (Salavat Julajev Ufa), Ojamäki Niko (Tappara), Pesonen Harri (SCL Tigers), Puljujärvi Jesse (Kärpät), Rajala Toni (EHC Biel), Sallinen Jere (HIFK), Suomi Eemeli (Ilves), Tyrväinen Juhani (Luleå HC)

Kommentoi Facebookissa