Leijonien maailmanmestari osasi odottaa seurasiirtoa – ”Vähän laskeskelin yksi plus yksi”

Viime kaudella nuorten ja miesten MM-kultaa voittanut Henri Jokiharju pelaa nykyään Buffalo Sabresissa.

Viime kaudella nuorten ja miesten MM-kultaa voittanut Henri Jokiharju pelaa nykyään Buffalo Sabresissa. (Kuva AOP)

Leijona-paidassa viime kaudella kaksi MM-kultaa voittanut Henri Jokiharju on vakiinnuttanut paikkansa Buffalo Sabresin NHL-joukkueessa

JÄÄKIEKKO Viime kaudella Suomen paidassa MM-kultaa sekä nuorten että miesten maajoukkueessa voittanut NHL-jääkiekkoilija Henri Jokiharju osasi odottaa pelaajakauppaa viime kauden jälkeen. Hänet kaupattiinkin Buffalo Sabresiin.

Puolustaja Jokiharju debytoi vuosi sitten NHL:ssä joukkueenaan Chicago Blackhawks. Hän pelasi 38 NHL-ottelua ennen kuin tuli komento farmijoukkueeseen.

Chicagossa Jokiharjun ensimmäinen NHL-kausi sujui kohtuullisen hyvin, mutta puolustaja osasi odottaa seuranvaihtoa.

– Vähän siinä laskeskelin yksi plus yksi, kun Olli Määttä ja Calvin de Haan tulivat kesällä Chicagoon. Ajattelin, että nyt tulee Jokiharjun pojalle treidi, Jokiharju kertoi torstaina New Yorkissa.

– Viime kauden jälkeen palattuani Suomeen kerroin perheellekin, että nyt on sellainen juttu, että voi treidi tulla. Oli vaan sellainen fiilis. Ja sitten tuli soitto, Jokiharju jatkoi.

Jokiharju, 20, ei silti pane pahakseen. Nyt Buffalossa peli kulkee sekä itsellä että joukkueella.

– Positiiviset fiilikset. Olen päässyt hyvin pelaamaan. Parempi itse asiassa olla täällä, tykkään tästä organisaatiosta.

Vaikka Buffalolla on hyvä vaihe päällä, torstaina New Yorkissa joukkue näytti kenties kauden huonointaan. Kotijoukkue Rangers latoi 6–2-luvut Madison Square Gardenissa.

– Hidas alku meiltä, ja pian oltiin kolme maalia takana. Toisessa erässä tultiin kuitenkin ihan hyvin. Ei ihan päästy pelin ytimeen tänään, Jokiharju kommentoi.

Pelaamissaan 49 NHL-ottelussa Jokiharju, 20, on saanut kaikkiaan 16 syöttöpistettä. Maalitili on vielä avaamatta.

Buffalossa pelaa nyt kaksi suomalaispuolustajaa. Sabresissa vuodesta 2013 pelannut Rasmus Ristolainen sai Jokiharjun tulon myötä suomalaisen pelikaverin.

– En tuntenut häntä oikeastaan ennestään, joten minulle hän oli positiivinen yllätys. Itsevarma kaveri, joka on tullut miehekkäästi joukkueeseen sisään, kehuu Ristolainen Jokiharjua.

Jokiharju on iloinen, että päässyt Ristolaisen joukkuekaveriksi.

– Ihan kiva, että on toinen suomalainenkin joukkueessa, hän sanoo.

Haastattelu Pasi Tuominen, New York

Lue myös: Rasmus Ristolaisen tyly analyysi pelistä – ”Tekisi mieli sanoa, mutta se ei ole tarkoitettu ihmisten ilmoille”

Kommentoi Facebookissa