NHL:stä Eurooppaan palannut Kemppainen valmiina Tshekkiä vastaan

Joonas Kemppainen on palannut maajoukkuepaitaan Pohjois-Amerikan kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Leijonat lähtevät saalistamaan EHT-kauden ensimmäistä voittoaan.

JÄÄKIEKKO Karjala-turnaus jatkuu tänään, kun Leijonat kohtaavat Hartwall Arenalla Tshekin. Suomi hävisi ensimmäisen ottelunsa Venäjää vastaan lukemin 5-1.

Joukkueen mielenkiintoisimman ketjun muodostavat Miro Aaltonen, Mika Pyörälä sekä NHL:stä Eurooppaan palannut Joonas Kemppainen. Kajaanissa syntynyt Kemppainen siirtyi kesällä Boston Bruinsin organisaatiosta KHL-seura Sibir Novosibirskin riveihin.

Raamikas keskushyökkääjä pääsi pelaamaan 44 ottelua Bostonissa. Niiden aikana Kemppainen kirjautti tilastoihinsa tehopisteet 2+3. Lisäksi AHL:n puolella farmiseura Providence Bruinsissa kerty 11 ottelussa pisteet 1+4.

– Pohjois-Amerikassa opin vaikka mitä. Siellä kaikki pelaajat ovat huippuammattilaisia, joten pääsin näkemään mitä vaaditaan NHL-kokoonpanossa pysymiseen täyden kauden verran. Kehitystä tuli varsinkin henkisellä puolella ja pelityyli oli paljon erilaisempi kuin täällä, Kemppainen toteaa.

Ennen viime kautta Kemppainen oli pelannut ainoastaan Suomen sarjoissa, joten alkanut syksy Sibir Novosibirskin väreissä Venäjällä on ollut hänelle niin ikään uusi kokemus. Hän kertoo KHL:ssä pelaamisen tuntuneen hyvältä.

– Sibir ei kuulu liigan kärkijoukkueisiin, vaan enemmänkin sarjan keskikastiin. Mielenkiintoista meissä on se, että luotamme tiiviiseen viisikko- ja joukkuepeliin, toisin kuin perinteiset venäläisjoukkueet. Itselläni on mennyt ihan hyvin, kun on saanut paljon vastuuta.

Leijonien ottelu Tshekkiä vastaan alkaa klo 17. Harjoitusten perusteella Suomen kokoonpano on pysymässä Venäjä-matsin kaltaisena. Ainoastaan Pekka Jormakka ja Kristian Kuusela ovat vaihtamassa pelipaikkoja päikseen.

 

Kommentoi Facebookissa