Niinistö kutsuu kannattajiaan liikkeelle – kannattajakortteja aletaan kerätä sunnuntaina

Sauli Niinistön kampanjatunneksena on käytetty lyhennettä SN2 ja lausetta ehdokkuuden ilmoituspuheesta: "Minä rakastan tätä maata."

Sauli Niinistön kampanjatunnuksena on käytetty lyhennettä SN2 ja mottona lausetta ehdokkuuden julkistuspuheesta: "Minä rakastan tätä maata." (Kuva Tasavallan presidentin kanslia)

Valitsijayhdistyksen asiamiehenä toimii presidentin hyvä ystävä Heikki A. Ollila.

PRESIDENTINVAALIT Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti eilen lähtevänsä tavoittelemaan jatkokautta presidenttinä valitsijayhdistyksen kautta. Päivän Lehden artikkelin asiasta voit lukea tästä.

– Lähdin siis ehdolle jatkokaudelle ja kutsun nyt kansaa liikkeelle. Tuki olisi tuiki tarpeen, Niinistö kirjoittaa tänään Facebookissa.

Puolueista valitsijayhdistyksen taakse on toistaiseksi ilmoittautunut vain kokoomus, mutta yksittäisiä henkilöitä on siirtynyt Niinistön taakse jo yli puoluerajojen.

– Lisäksi keräämme virallisia kannattajakortteja, jotka tukijoiden pitää itse allekirjoittaa. Kesän aikana eri puolilla Suomea on mahdollisuus tulla mukaan myös tällä tavalla. Tästä mahdollisuudesta kerrotaan kansanliikettä varten avatulla fb-sivulla, Niinistö kertoo.

Vaalikampanja lähti nopeasti käyntiin, sillä valitsijayhdistyksen asiamies Heikki A. Ollila ilmoittaa, että kannattajakortteja aletaan kerätä jo sunnuntaina 4.6. Helsingissä, Hakaniemen torilla. Torilla on markkinat joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, mutta paikkaa pidetään myös työväenliikkeen tukikohtana.

Näkyvä demarivaikuttaja Lasse Lehtinen ei jäänyt odottelemaan Eero Heinäluoman ilmoitusta, vaan kertoi liittyvänsä Niinistön valitsijayhdistykseen. Lehtinen muistetaan esimerkiksi Martti Ahtisaaren taustalta presidentintekijänä. Hän on toiminut myös Veikkausliigan puheenjohtajana, Niinistö Suomen Palloliiton.

Keskusta on ryhmittynyt Matti Vanhasen taakse, vihreät Pekka Haaviston ja vasemmistoliitto Merja Kyllösen. RKP uumoilee asettavansa omaksi ehdokkaakseen Nils Thorvaldsin ja kristillisdemokraatit Sari Essayahin. Jos Sampo Terho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, hän haluaa myös presidenttiehdokkaaksi.

Sauli Niinistö ja Heikki A. Ollila valittiin molemmat kansanedustajiksi vuonna 1987. Kangasalalainen maanviljelijä muodosti eduskunnassa Niinistön kanssa niin sanotun Tupu, Hupu ja Lupu -kolmikon, jossa kolmantena vierailivat Kari Häkämies ja Anssi Rauramo.

Kun vaaditut 20 000 kannattajakorttia on saatu kerättyä, Niinistön taakse perustetaan Suomi 2024 -niminen vaaliyhdistys. Sen palvelukseen siirtyy kesällä presidentin nykyinen erityisavustaja Pete Pokkinen. Suomi 100 -juhlavuoden johdosta presidentti Niinistö aloittaa varsinaisesti oman kampanjansa vasta itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen.

Kommentoi Facebookissa