Nollaputkensa selättänyt Patrik Laine teki kaksi maalia – ”Olen edelleen ihan hyvä pelaaja”

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Patrik Laine pelasi 14 NHL-ottelua tekemättä maaliakaan. Sen jälkeen hän on kahteen otteluun nakuttanut kolme maalia.

JÄÄKIEKKO Patrik Laine on tälläkin NHL-kaudella ollut suomalaismedioiden otsikoissa viikosta toiseen. Tosin enemmänkin negatiivisessa mielessä, kun maaleja ei ole tahtonut tulla.

Laine pelasi maalis-huhtikuussa peräti 14 ottelua tekemättä maaliakaan. Kahdessa viimeisessä ottelussa maalihanat ovat kuitenkin auenneet.

Maanantaina Laine iski Columbus Blue Jacketsille kaksi maalia, kun Jackets hävisi kotonaan Chicago Blackhawksille 3-4 jatkoajalla. Laine teki joukkueensa toisen ja kolmannen maalin.

Laineen osumista jälkimmäinen oli mahtava. Suomalaishyökkääjä purjehti omalta maalilta läpi koko kentän ja kieputti pelivälineen Chicago-maalivahti Kevin Lankisen selän taakse.

– Näin paljon vapaata tilaa ja päätin ajaa maalille. Kun ajaa maalille, hyviä asioita tapahtuu. Tämä maali oli siitä hyvä esimerkki, Laine sanoi lehdistötilaisuudessa.

Laine korosti, että onnistumiset poikivat tavallisesti lisää onnistumisia.

– Onnistumisesta tuli itseluottamusta yrittää samaa uudestaan. Tällaisia ei ihan jokaisessa pelissä tapahdu. Se näytti, että olen edelleen ihan hyvä pelaaja.

Laine on kahteen viime otteluun tehnyt kolme maalia.

– Fiilis kentällä oli todella hyvä. Koko ketju pelasi vahvaa jääkiekkoa. Toivottavasti sama jatkuu. Itse olen tehnyt töitä laukomisen kanssa. Olen harjoitellut laukauksia eri kulmista ja eri paikoista. Mukavaa, että työ kantaa hedelmää, mutta paljon on töitä vielä tehtävänä, hän sanoi.

Blue Jackets ei ole erityisen vahvoilla NHL:ssä ja kausi uhkaa päättyä runkosarjaan. Maanantaina kapteeni Nick Foligno kaupattiin Toronto Maple Leafsiin, ja tärkeitä pelaajia puuttuu loukkaantumisten takia.

– Pelaajakaupat ovat aina rankkoja juttuja, mutta ne kuuluvat tähän bisnekseen. Toisaalta nuoret pelaajat saavat paikkoja näyttää osaamistaan, Laine arvioi.

Laineella on tältä kaudelta koossa tehopisteet 12+8=20. Hän ehti pelata yhden ottelun Winnipeg Jetsissa ennen kuin hänet kaupattiin Columbukseen.

Mikko Rantasella 300 pistettä täynnä

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen lukeutui hänkin maanantain NHL-pelien onnistujiin. Rantanen on nyt 300 pisteen NHL-pelaaja tehtyään kaksi maalia Colorado Avalanchelle seuran voittaessa Arizona Coyotesin maalein 4-2.

Rantanen teki ottelun voittomaalin toisen erän lopulla. Hän neppasi kiekon verkkoihin Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin syötöistä. Lopussa Rantanen vielä liu’utti kiekon tyhjiin.

– En paljon ajattele tuollaisia, mutta olihan se mukavaa saada luvut täyteen. NHL-urani on vielä nuori, Rantanen sanoi 300 tehopisteestään lehdistötilaisuudessa.

Pelaamisen ohessa Rantanen hieman koulutti Coyotesin ruotsalaispelaaja Oliver Ekman-Larssonia. Suomalaiselle tuomittiin loppuhetkillä rangaistukset väkivaltaisuudesta ja poikittaisesta mailasta.

– Olemme kohdanneet Arizonan niin monta kertaa, että jännitteet purkautuivat. En tykännyt hänen (Ekman-Larssonin) taklauksestaan, joten annoin vähän takaisin, Rantanen kertoi.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Mikko Rantanen lähestyy 50 pisteen rajaa – Roope Hintz hurjassa putkessa

Kommentoi Facebookissa