Norovirus aiheutti sairaalan ja palvelukeskuksen epidemiat – tarttuu erittäin helposti

Ravintokeskuksen tiloissa ja toiminnassa ei havaittu erityistä huomautettavaa.

Ravintokeskuksen tiloissa ja toiminnassa ei havaittu erityistä huomautettavaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Helsingin ympäristöpalvelut on tarkastanut ravintokeskuksen keittiötilat ja ottanut elintarvikenäytettä.

TERVEYS Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut ja epidemiologinen toiminta selvittävät vatsatautiepidemiaa, ja sen mahdollista yhteyttä ruokailuun Koskelan palvelukeskuksessa ja Laakson sairaalassa. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa noin 100. Ensimmäiset sairastumiset havaittiin maanantaina 21.5.2018.

Neljältä sairastuneelta on löytynyt ulostenäytteistä norovirus. Sairastuneet kärsivät tyypillisistä norovirustaudin oireista, kuten pahoinvoinnista, oksentelusta ja ripulista. Sairastuneista otetuista näytteistä saadaan lisää tuloksia ensi viikolla.

Laakson sairaalan ja Koskelan palvelukeskuksen ruoat valmistetaan Koskelan ravintokeskuksessa. Ympäristöpalvelut on tarkastanut Koskelan ravintokeskuksen keittiötilat tiistaina 22.5.2018 ja ottanut 14 elintarvikenäytettä. Ravintokeskuksen tiloissa ja toiminnassa ei havaittu erityistä huomautettavaa.

Ravintokeskuksessa sekä potilas- ja asukastiloissa on tehty pintojen tehopuhdistus heti, kun tiedot sairastumisista tulivat. Ravintokeskus on avoinna normaalisti. Asukastilojen puhdistukset on aloitettu jo eilen.

Norovirus tarttuu helposti suoraan henkilöstä toiseen tai pintojen välityksellä. Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla. Sairastuneiden työntekijöiden ja elintarviketyössä olevien tulisi olla poissa työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Lue myös: Sairaalassa ja palvelukeskuksessa epäily ruokamyrkytysepidemiasta – sairastuneita 90 henkilöä

Kommentoi Facebookissa