Vain yksi suomalainen voi voittaa Stanley Cupin – Erik Haulan Las Vegas kohtaa Washingtonin

Vegasin Erik Haulan lisäksi mukana NHL:n loppuotteluissa ei ole ketään toista suomalaista.

Vegasin Erik Haulan lisäksi mukana NHL:n loppuotteluissa ei ole ketään toista suomalaista. (Kuva AOP)

Ensimmäistä kertaa NHL-finaalissa nähdään myös venäläinen supertähti Aleksander Ovetshkin.

JÄÄKIEKKO Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n loppuotteluvastustajat selvisivät itäisen konferenssin seitsemännen finaalin jälkeen.

Porilaislähtöisen Erik Haulan edustama Vegas Golden Knights oli selvinnyt Stanley Cup -finaaleihin jo aikaisemmin kaatamalla läntisen konferenssin finaalisarjassa muun muassa Patrik Laineen edustaman joukkueen Winnipeg Jetsin voitoin 4–1.

Tulokasjoukkue Vegasin vastustaja varmistui, kun Washington Capitals vei oman finaalisarjansa Tampa Bay Lightningia vastaan voitoin 4–3. Ratkaiseva seitsemäs konferenssin loppuottelu päättyi lukemiin 4–0. Avausmaalista vastasi jo minuutin pelin jälkeen venäläinen kiekkolegenda Aleksander Ovetshkin.

Supertähti ei ole koskaan aikaisemmin yltänyt Stanley Cupin finaaliin. Erik Haulan lisäksi mukana loppuotteluissa ei ole myöskään ketään toista suomalaista.

Voitti kumpi joukkue tahansa, NHL saa uuden mestarijoukkueen. Washington Capitals ei ole koskaan voittanut mestaruutta, ja Vegas Golden Knights on perustettu vasta tälle kaudelle.

Loppuottelusarja alkaa Vegasin kotihallissa tiistaina 29. toukokuuta.

Kommentoi Facebookissa