Sairaalassa ja palvelukeskuksessa epäily ruokamyrkytysepidemiasta – sairastuneita 90 henkilöä

Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä.

Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä. (Kuvituskuva Fotolia)

Suurin osa sairastuneista on potilaita, laboratoriotulokset tulevat ensi maanantaina.

TERVEYS Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikkö selvittää ruokamyrkytyksiä, joiden epäillään liittyvän ruokailuun Koskelan palvelukeskuksessa ja Laakson sairaalassa 20.–21. toukokuuta. Eilen iltapäivällä sairastuneita oli 59 Laakson sairaalassa ja Koskelassa 31. Molemmissa paikoissa on paljon iäkkäitä potilaita.

Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä. Koskelan ravintokeskus on tarkastettu ruokamyrkytysepidemiaepäilyn jälkeen.

Ympäristöpalvelut on ottanut ravintokeskuksen keittiöstä elintarvikenäytteitä ja selvittää taudin aiheuttajaa. Tarkastuksessa ei todettu erityistä huomautettavaa ravintokeskuksen toiminnassa.

Sairaaloiden henkilökunta haastattelee sairastuneita, ja tarvittavia potilasnäytteitä on otettu kaupungin epidemiologisen toiminnan ohjeistamana heti, kun tieto ruokamyrkytysepäilystä on saatu aamulla 22. toukokuuta.

– Sairastuneita nesteytetään nyt, ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava infektiolääkäri Hannele Kotilainen kertoo Yleisradiolle.

Ympäristöpalvelut selvittää epidemiaa ja sen mahdollista aiheuttajaa yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Epidemiologinen toiminta selvittää sairastuneiden määrää ja oireita sekä vastaa sairastuneiden ihmisten näytteistä.

Suurin osa sairastuneista on potilaita, henkilökunnasta on sairastunut Koskelassa kuusi. Oireet ovat alkaneet maanantai-iltana 21. toukokuuta ja tiistaina aamuyöstä. Ruokamyrkytysepidemian laboratoriotulosten uskotaan valmistuvan ensi maanantaina.

Lue myös: Bakteerinsyöjät torjumaan ruokamyrkytyksiä? – Yersinioosiin sairastuu vuosittain yli 500 ihmistä Suomessa

Kommentoi Facebookissa