Norppalivellä on jo yli 300 000 katselijaa – vaikka yhtään norppaa ei ole vielä näkynyt

Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta, kalanpyydysten sivusaaliiksi joutuminen on sen suurin uhka.

Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta, kalanpyydysten sivusaaliiksi joutuminen on sen suurin uhka. (Kuva Juha Taskinen/ Suomen luonnonsuojeluliitto)

Vuosi sitten WWF:n luontokamera keräsi yli kaksi miljoonaa katselukertaa.

LUONTO Tänä keväänä WWF asensi Norppalive-kameransa samalle luodolle kuin viime vuonnakin. Luodon tarkka sijainti on kuitenkin salaisuus, sillä norppien elämää ei haluta häiritä.

Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta. Vähälumisen talven takia apukinoksia norppien pesille tehtiin yli 270 kappaletta.

Ensimmäinen elinvuosi on saimaannorpan elämän vaarallisin, yhä edelleen liian moni kuutti kuolee kalanpyydyksiin, erityisesti verkkoihin. Siksi monet norpan elinalueista on rauhoitettu verkkokalastuksesta huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun.

Kevät on ollut kuitenkin kylmä, ja Saimaan pohjoisosat osittain jäässä. Karvanvaihto alkaa jäällä, ja norppa ei nouse kivelle niin kauan kuin jäätä on.

Niinpä jo peräti 300 000 silmäparia on saanut katsella tyhjää luotoa Norppalivessä. Jopa amerikkalaismediat New York Times ja The Washington Post ovat kertoneet suositusta palvelusta.

Mutta minä päivänä tahansa norppa saattaa nousta kivelle, joten Norppaliven lähetykseen pääset klikkaamalla tästä.

Kommentoi Facebookissa