Nuoren 17-vuotiaan hengen vieneen kuolonkolarin tutkinnasta lisätietoa – taustalla ylinopeus ja alkoholi

Poliisi on saanut lisäselvyyttä liikenneonnettomuuden tutkintaan liittyen.

Poliisi on saanut lisäselvyyttä liikenneonnettomuuden tutkintaan liittyen. (Kuva AOP)

Kaksi aikuista miestä loukkaantui, toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavia.

ONNETTOMUUS Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän 19.6.2021 klo 08.52 Ylöjärven Kuruntielle, missä ilmoituksen mukaan henkilöauto on suistunut tieltä ja on katollaan metsässä. Poliisin ja pelastushenkilöstön saavuttua tapahtumapaikalle todettiin 17-vuotias nuori mies menehtyneeksi. Tapahtumapaikalta toimitettiin sairaalahoitoon kaksi vakavasti loukkaantunutta aikuista miestä.

Tapahtumapaikka oli Kuruntiellä noin 500 metriä Antaverkantien risteyksestä Kurun suuntaan, johon suuntaan onnettomuusajoneuvo oli matkalla. Henkilöauto suistui ajosuunnassaan oikealle osuen lyhtypylvääseen, jonka jälkeen se ajautui kevyenliikenteen väylän yli metsään, jääden pyörimisen jälkeen katolleen. Poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, ketkä henkilöautossa olleista käyttivät turvavöitä, saati käytettiinkö niitä lainkaan.

Poliisi on pystynyt kuulustelemaan toista loukkaantuneista miehistä. Mies on myöntänyt olleensa päihtynyt ja toimineensa henkilöauton kuljettajana tapahtumahetkellä. Toinen loukkaantuneista miehistä on niin pahoin loukkaantunut, että häntä ei ole päästy toistaiseksi kuulustelemaan.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Poliisi pitää todennäköisenä, että kuljettajan päihtymys ja liian suuri tilannenopeus ovat onnettomuuden syynä. Tapahtumahetkellä asvaltti oli märkä sateen jäljiltä. Tapahtuma-alueella on nopeusrajoitus 60 km/h.

Mikäli muilla tienkäyttäjillä on havaintoja onnettomuusajoneuvon liikkeistä välittömästi ennen onnettomuutta, niin tietoja otetaan vastaan Nokian poliisiasemalla p. 0295 445 888 tai vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lue myös: Lenkkeilemässä ollut 16-vuotias tyttö kuoli – paikalta poistunutta yliajajaa epäillään rattijuopumuksesta

Kommentoi Facebookissa