Nuoren naisen kaapanneet vaativat 5000 euroa – ”Jos rahoja ei makseta, uhrin käy huonosti”

Mieskaksikko sai käräjäoikeudessa ehdottoman vankeustuomion. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen vietiin soramontulle, suuhun tungettiin hanska ja teippiä kierrettiin pään ympärille.

VAPAUDENRIISTO Vähän päälle kolmekymppiset miehet tuomittiin vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta. Mieskaksikko kaappasi mukaansa nuoren naisen ja piinasi häntä pitkään eri puolilla Pirkanmaata. Toinen miehistä sai lähes kaksi vuotta vankeutta, toinen hieman vähemmän.

Syyskuussa 2020 mieskaksikko otti kiinni naisen Tampereen Lielahden ABC-kylmäasemalla. Nainen oli liikkeellä siskonsa ja veljensä kanssa. Miehet tulivat kyselemään naiselta huumeita. Sitten hänet pakotettiin mustan Porschen takapenkille ja kuljetettiin Tampereen, Ylöjärven ja Nokian alueella usean tunnin ajan. Näyttöä ajelusta löytyi, kun kaappareiden puhelimet paikantuivat sinne, missä uhri kertoi heidän liikkuneen.

Nainen vietiin soramontulle ja siellä hänen kätensä ja jalkansa teipattiin. Suuhun tungettiin hanska ja teippiä kierrettiin pään ympärille. Päähän laitettiin kangaskassi. Naista raahattiin hiekassa, häntä potkittiin päähän ja hänen pitkät hiuksensa leikattiin.

– Rikosta on pidettävä törkeänä, koska (asianomistajalle) on aiheutettu vakava hengen ja terveyden vaara ja vakava väkivallan uhka, sanoi jutun syyttäjä.

Sisko soitti uhrin puhelimeen, ja toinen kidnappaajista vastasi siihen. Kaapparit vaativat 5000 euroa. Jos rahoja ei makseta, uhrin käy huonosti, miehet uhkasivat.

Soramontulta naisen kyyditys jatkui, ja hänet päästettiin pois autosta Nokialla Pitkäniemen sairaalan kohdalla. Läheisellä bussipysäkillä ollut henkilö hälytti uhrille apua. Tutkinnassa paikalta löytyi teipit, joilla nainen oli sidottu. Löytyi myös toisen kaapparin pusikkoon heittämä juomapullo, jossa oli hänen sormenjälkensä.

Näyttöä löytyi myös kaapparin kotoa. Miehet anastivat uhriltaan metallisen rasian, jonka toisen syytetyn ex-kumppani toimitti poliisin tutkittavaksi.

Törkeän vapaudenriiston lisäksi miehiä syytettiin pahoinpitelystä, huumausainerikoksista, rattijuopumuksista ja kortitta ajoista. Kummallakin on rikoshistoriaa entuudestaan. Toinen miehistä tuomittiin 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Toinen sai 1 vuoden ja 5 kuukauden ehdottoman tuomion.

Lue myös: Mieskaksikko kidnappasi naisen – uhri vietiin soramontulle ja päähän laitettiin kangaskassi

Kommentoi Facebookissa